Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Långa fängelsestraff för gangstermordet i Ronneby

- 17/08/2012, 14:23
Den 49-årige Outlawsledaren mördades i mars.
1 av 2

Den 49-årige Outlawsledaren mördades i mars.

De tre dömda männen är antingen medlemmar eller supportrar till Hells Angels supporterklubb Red and White Crew.
2 av 2

De tre dömda männen är antingen medlemmar eller supportrar till Hells Angels supporterklubb Red and White Crew.

Drago Prvulovic / SCANPIX /

En lokal ledare för MC-gänget Outlaws sköts ihjäl. Nu har tre män med Hells Angels-koppling dömts till långa fängelsestraff.

RONNEBY. 18, 16 respektive 10 års fängelse. Det blev domen för de tre män som var inblandade i mordet på en lokal Outlawsboss i Ronneby i mars i år. En av männen är medlem i Hells Angels supporterklubb Red and White Crew. De andra två är supporters av samma klubb. Kläder och annat med koppling till MC-gängen hittades hos samtliga tre män.

I domen skriver Blekinge tingsrätt att ett av motiven bakom mordet anses vara att Hells Angels vill få bort Outlaws från Blekinge. I samband med mordet sörjde Outlaws sin döda ledare på en lokalgrupps facebooksida.

Två av männen, en 30-åring och en 26-åring, döms till 16 respektive 18 års fängelse för bland annat mord. Den tredje mannen, en 27-åring, döms till tio års fängelse för medhjälp till mord.

Det var den 13 mars i år som den 49-årige gängledaren hittades död i Ronneby.

Rättegången flyttades av säkerhetsskäl till Helsingborg.