Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1330
reaktioner idag

Gerndt överklagar misshandelsdomen

Landslagsanfallaren Alexander Gerndt, 26, anser att han är felaktigt dömd för att ha misshandlat sin ex-fru. Nu överklagar han domen till högsta domstolen.

Alexander Gerndt dömdes på en av fyra åtalspunkter.

Hovrätten sänkte därmed Utrecht-proffset böter från 80 000 kronor till 60 000 kronor.

Den före detta landslagsstjärnan ville bli friad men så blev det inte. Nu överklagar han.

Karl-Erik Nilsson låter Alexander Gerndt fortsätta i landslaget, trots att Gerndt är dömd för misshandel av sin ex-fru.

I november dömdes fotbollsstjärnan Alexander Gerndt, 26, till villkorlig dom och dagsböter för att ha misshandlat sin ex-fru. Enligt domen ska Gerndt ha tagit ett strupgrepp på kvinnan och han dömdes även till att betala ett skadestånd på 6 700 kronor.

Nu överklagar anfallaren domen till högsta domstolen. Gerndt anser att han är oskyldig och yrkar enligt Expressen på att helt frias från anklagelserna. Hans advokat skriver i överklagan att det inte är "tillförlitligt styrkt att han gjort sig skyldig till den åtalade gärningen". 

I tingsrätten dömdes Gerndt, förutom strupgreppet, även för att ha sparkat en fotboll på kvinnan så att hon började blöda. Hovrätten ansåg dock att det inte gick att bevisa att Gerndt haft avsikt att skada henne.

Mer:

"SvFF låter en dömd kvinnomisshandlare representera vårt land"