Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldtagna pappan har vaknat upp efter mordförsöket

- 20/02/2013, 16:45
Mannen stängdes in i en baklucka och kördes runt i Vänersborg.
1 av 3

Mannen stängdes in i en baklucka och kördes runt i Vänersborg.

SCANPIX

Mannen har förklarat att han trodde att han skulle dö.
2 av 3

Mannen har förklarat att han trodde att han skulle dö.

SCANPIX / Bertil Ericson / SCANPIX

Nu åtalas tre personer misstänkta för flera brott.
3 av 3

Nu åtalas tre personer misstänkta för flera brott.

JESSICA GOW / SCANPIX

Småbarnspappan våldtogs, misshandlades och tvingades att utföra ett rån. Strax innan rättegången hittades han knivhuggen. Nu har han vaknat upp på sjukhuset.

VÄNERSBORG. Förra veckan skrev Nyheter24 om den småbarnspappa som utsattes för flera brott under 15 mardrömstimmar i Vänersborg den 27 november förra året. Efter ett erbjudande om trekant med grannkvinnan kidnappades han varpå han våldtogs och misshandlades.

Efter att ha polisanmält händelsen åtalades tre personer misstänkta för flera brott. Men bara dagar efteråt hittades pappan svårt knivhuggen utanför sin bostad i Vänersborg. 

Polisen tror att någon väntade på honom

Polisen misstänker att han skulle tystas ner inför den stundande rättegången.

– Vi misstänker att det finns ett samband mellan tidigare händelser och onsdagskvällens brutala dåd, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till Göteborgs-Tidningen.

Har kunnat förhöras

Mannen har sedan attacken vårdats på sjukhus för livshotande skador. Under onsdagen vaknade han upp och kunde hålla ett kort förhör med polis.

– Vi lyckades prata med honom en liten stund och fick lite matnyttigt innan han på nytt somnade, säger Haraldsson till Göteborgs-Tidningen.