Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5785
reaktioner idag

Flicka började blöda av glasflaska i underlivet - killar frias från våldtäkt

Tre killar i 18-årsåldern har friats av Umeå tingsrätt sedan de fört in en tom vinflaska i en tjejs underliv. Rätten menar att ord står mot ord och att killarna ej hade uppsåt att skada henne.

Tre killar frias från våldtäkt. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

De förde in en tom vinflaska i flickans underliv tills hon började blöda.

UMEÅ. Ett våldtäktsfall där de åtalade friats från brott har skapat starka reaktioner på onsdagen. Det handlar om tre killar i 18-årsåldern i Umeå som friades fast rätten konstaterat att de fört in en tom vinflaska i en tjejs underliv så hon började blöda.

Enligt Folkbladet menar rätten att ord står mot ord när det gäller om flickan var med på det eller inte. 

"Omdömeslöst" att föra in flaskan

Hon hävdar att en av killarna höll fast henne och att en annan pressade isär hennes ben. Dessa uppgifter är trovärdiga men skulle lika gärna kunna bero på att hon är blyg, står det i domen.

Rätten konstaterar också att det var "utomordentligt omdömeslöst" av killarna att föra in flaskan men att de inte hade uppsåt att skada henne. De slutade när de såg att hennes underliv började blöda.

"Det finns heller inte något som visar att han förhållit sig likgiltig inför den faktiskt inträffade effekten av sitt handlande", skriver rätten om den av killarna som förde in glasflaskan.

På Twitter har reaktionerna på friandet varit kraftfulla:

Mer:

Nyligen dömd våldtäktsmam utnyttjade 13-åring veckan efter