Mannen nekar till brott och hävdar att han endast masserade flickan.
1 av 3
Mannen nekar till brott och hävdar att han endast masserade flickan. - Foto: Scanpix
Tingsrätten avfärdade dock hans förklaring som en efterhandskonstruktion.
2 av 3
Tingsrätten avfärdade dock hans förklaring som en efterhandskonstruktion. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Han greps dagen efter våldtäkten.
3 av 3
Han greps dagen efter våldtäkten. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Man våldtog sin sambos minderåriga dotter – får två års fängelse

Mamman låg och sov i ett annat rum. Då gick hennes 47-årige sambo in i dotterns rum – och förgrep sig på henne. Nu döms han till två års fängelse för våldtäkt av barn.


Ur domen

"Det är förvisso så att X utnyttjat det faktum att målsäganden varit berusad. Med det måste också beaktas att övergreppet av allt att döma varit kortvarigt och att målsäganden inte åsamkats någon fysisk skada. Enligt tingsrättens mening finns det vid en sammantagen bedömning inte skäl att sätta fängelsestraffets längd högre än två år".

UPPSALA. Natten den 4 maj tvingades den 47-årige mannen hämta sin styvdotter som druckit alkohol och var märkbart berusad.

När de kom hem lade han flickan i hennes säng och tog av henne byxorna innan han lämnade rummet. Men strax efteråt vaknade flickan av att 47-åringen satt vid sängen och hade fingrarna mot hennes kön. Senare vaknade hon på nytt av att det gjorde ont i underlivet.

"En efterhandskonstruktion"

Hon berättade om övergreppet för sin mamma och de anmälde mannen för våldtäkt mot barn. I förhör har han förklarat att han endast masserat flickans "frusna ben" och att hon fört hans hand till hennes trosor.

Uppsala tingsrätt anser dock att mannens berättelse i "högsta grad" framstår som en efterhandskontruktion. Och nu döms han till två års fängelse för våldtäkt mot barn.

/
/
Man
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!