Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misshandelsmisstänkte SD-politikern frias

- 13/06/2013, 20:35 -
Christer Wikström misstänktes för misshandel
1 av 2

Christer Wikström misstänktes för misshandel

Montage / SCANPIX

Och fick stöd från Thoralf Alfsson.
2 av 2

Och fick stöd från Thoralf Alfsson.

SCANPIX / Montage

Borlängepolitikern Christer Wikström polisanmäldes i början av maj för misshandel. Nu har förundersökningen lagts ned.

BORLÄNGE.  SD-politikern Christer Wikström, som i början av maj hamnade i bråk med en kvinna iklädd burka inne i en mataffär, är inte längre misstänkt för något brott. Förundersökningen har lagts ned, skriver Dalarnas Tidningar.

Minns inte så mycket

De båda inblandade polisanmälde varandra direkt efter händelsen. Även Wikströms anmälan mot kvinnan läggs nu ned. Hur det hela började är fortfarande oklart. Att de båda stod vid mjölkdisken är alla inblandade dock överens om.

– Jag har inte så stort minne av det hela, det kan ha varit något vanligt tjafs. Jag blir irriterad svarar henne med en fråga om hon inte är på fel sida jordklotet. Jag skulle väl inte ha svarat överhuvudtaget. Om jag sagt det till en australiensare så hade det inte fått de här konsekvenserna, säger Wikström till Dalarnas Tidningar.

Bråket fortsatte vid kassan

Kvinnan hävdar sen att hon attackerades av Wikström i kassan, samtidigt som denne säger att det var precis tvärt om.

– Hon skrek något åt mig, jag brydde mig inte i det. När jag står vid kassan och lägger upp mina varor kommer hon springande och attackerar mig. Bland annat greppar hon en kundkorg som hon vevar runt med. Jag försöker freda mig, hon river sönder mina kläder, Sedan kastar hon sig ned på golvet, som jag uppfattar det teatraliskt, och börjar jämra sig, säger Wikström till Dalarnas Tidningar.

Beslutet togs av Riksenheten för polismål

Eftersom att Wikström även tjänstgjort som nämndeman vid Falu tingsrätt så togs beslutet om att förundersökningen skulle läggas ned av Riksenheten för polismål och överåklagare Mats Åhlund.

"Det är utrett att kvinnan utsatts för en kränkning kort före händelsen. Det kan inte helt klarläggas vad som skett i samband med att det nu aktuella händelseförloppet avseende misshandeln inletts. Det kan inte styrkas att den utpekade mannen inte begått gärningen i nödvärn eller att det våld som han utövat varit uppenbart oförsvarligt. Förundersökningen om misshandel läggs därför ned", skriver Åhlund i en skrivelse till polismyndigheten i Dalarna uppger Dalarnas Tidningar.

Förundersökningen mot kvinnan läggs ned med exakt samma motivering.

Enligt Dalarnas Tidningar kommer Wikström nu att återgå till sin tjänst som nämndeman vid Falu tingsrätt.