Hunden försökte springa ikapp bilen men föll när mannen ökade hastigheten. OBS! Varning för extremt starka bilder i bildspelet.
1 av 10
Hunden försökte springa ikapp bilen men föll när mannen ökade hastigheten. OBS! Varning för extremt starka bilder i bildspelet. - Foto: Polisen
Flera vittnen såg hur hunden blödandes sprang efter bilen.
2 av 10
Flera vittnen såg hur hunden blödandes sprang efter bilen. - Foto: Polisen
När mannen stannade den andra gången var hunden död.
3 av 10
När mannen stannade den andra gången var hunden död. - Foto: Polisen
Ögonen saknades.
4 av 10
Ögonen saknades. - Foto: Polisen
Och hela kroppen var blodig. OBS! Varning för starka bilder om du bläddrar vidare.
5 av 10
Och hela kroppen var blodig. OBS! Varning för starka bilder om du bläddrar vidare. - Foto: Polisen
Hunden saknade flera organ.
6 av 10
Hunden saknade flera organ. - Foto: Polisen
Vävnaden hade slipats ner och hunden var svart av slipskador.
7 av 10
Vävnaden hade slipats ner och hunden var svart av slipskador. - Foto: Polisen
Länsstyrelsen konstaterar att hunden utsatts för stort lidande.
8 av 10
Länsstyrelsen konstaterar att hunden utsatts för stort lidande. - Foto: Polisen
Mannen dumpade hunden i ett dike.
9 av 10
Mannen dumpade hunden i ett dike. - Foto: Polisen
Mannen säger att han inte visste att hunden var bunden i bilen.
10 av 10
Mannen säger att han inte visste att hunden var bunden i bilen. - Foto: Polisen

Hund släpades till döds efter bil i flera mil – nu frias ägaren

Den 26-åriga kvinnan band fast hunden i bilen dragkrok – sedan körde hennes 52-årige sambo iväg. Hunden släpades till döds efter bilen i hög hastighet i flera mil. Nu frias 26-åringen från alla anklagelser.


"Vävnaden var bortslipad"

Länsstyrelsen konstaterar att hunden har sprungit bakom bilen så länge den har kunnat innan bilens hastighet blev för hög.

"Tassarna har snabbt slipats ner genom trampdynorna till djupt liggande vävnad".

Därefter blir det bredare blodspår på vägen vilket Länsstyrelsen tolkar som att hunden ramlat.

"Spåren tyder på att hunden har släpats en bit liggande för att sedan åter komma på tassar. Det innebär att den har varit vid medvetande med stora smärtsamma slipskador på buk och bröst. Sannolikt även på hals, knän och ovansidan av baktassarna", skriver man och fortsätter:

"Bilderna på kadavret visar att vävnaden är bortslipad så djupt att luftstrupen är helt frilagd och de inre organen i såväl bröst- som bukhåla har avlägsnats helt".

VÄXJÖ. Hunden släpades efter bilen i drygt fyra mil innan den dumpades i ett dike i Klavreström i Småland. Tassarna hade då slipats ner och buken slitits upp så att flera organ ramlat ur och kroppen tömts på blod.

Nu har tingsrätten friat en 26-årig kvinna från djurplågeri. Tingsrätten anser att kvinnan varken haft uppsåt att skada hunden eller agerat grovt oaktsamt när hon band fast hunden i bilens dragkrok.

Hennes 52-årige sambo som körde iväg med bilen var inledningsvis också misstänkt för djurplågeri. Det gick dock inte att bevisa att han visste att hunden var fastbunden i bilen.

Försökte springa ikapp bilen

Det var den 25 juli som den 26-åriga kvinnan och hennes 52-årige sambo började bråka på en parkering. Kvinnan gick ur bilen för att sätta sig bakom den varefter hon band fast hunden i bilens dragkrok.

När hon reste sig för att gå mot förardörren körde mannen iväg med bilen – trots hennes protester och skrik om att hunden satt fast. Flera vittnen såg hur hunden – en Staffordshire Bull Terrier – försökte springa ikapp bilen, men när hastigheten ökade föll den och släpades mot asfalten.

Hundens ögon saknades

Under färden försökte flera personer stoppa mannen utan att lyckas. Vid ett tillfälle stannade 52-åringen bilen varpå en man ryckte upp förardörren för att varna honom. Men 52-åringen stirrade bara rakt fram och körde sedan vidare med hunden bakom bilen.

När han kommit till Klavreström, fyra mil senare, dumpade han hunden i ett dike. Hunden var då död och hela kroppen hade skador av mycket långvarigt och plågsamt släpande. Ögonen saknades liksom flera organ.

Åtalas för två andra brott

Kvinnan har förnekat brott men medgett att hon varit oaktsam när hon bundit fast hunden i dragkroken. Hon berättar att 52-åringen inte reagerade på hennes skrik.

52-åringen har förnekat djurplågeri och förklarat att han inte visste att hunden var fastbunden i bilen. Han har i förhör berättat att han druckit alkohol under dagen och att han inte har något minne av att någon skulle ha skrikit på honom. 

Mannen döms dock till fängelse i tre månader för olovlig körning, rattfylleri och smitning från trafikolycka.

/
Bil
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.