Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polischef riskerar sparken – efter kontakt med grovt kriminella

- 02/07/2013, 15:07
Polischefen köpte en mobiltelefon åt en kriminell.
1 av 2

Polischefen köpte en mobiltelefon åt en kriminell.

TT BILD

Nu tvingas han lämna sin anställning.
2 av 2

Nu tvingas han lämna sin anställning.

SCANPIX

Rikspolisstyrelsen kräver att en högt uppsatt polischef i Västernorrland sparkas. Chefen har lämnat hemliga spaningsuppgifter till en grovt kriminell person.

SUNDSVALL. När poliserna lyssnade igenom de hemliga avlyssningsbanden från en spaningsoperation spelades deras egen chefs röst upp.

I samtalet pratade polischefen med en grovt kriminell person och lämnade ut uppgifter som spaningsledningen betraktade som hemliga spaningsuppgifter som absolut inte fick komma ut.

Polischefen har enligt SVT gjort sig skyldig till två brott sam annan typ av grov misskötsamhet – och nu kräver Rikspolisstyrelsen att han sparkas

Gav mobiltelefon åt kriminell

Enligt Rikspolisstyrelsen har polischefen grovt åsidosatt sina åligganden mot arbetsgivaren.

Han ska ha drivit egna källor och läckt hemlig spaningsinformation. Något som bryter mot bestämmelserna som gäller för informatörshantering inom polisen. Han ska även ha köpt in två mobiltelefoner som han gav till sig själv och till en grovt kriminell person, det skriver SVT.