Mannen döms för misshandel.
1 av 4
Mannen döms för misshandel. - Foto: SCANPIX
Den gravida kvinnan svimmade på vägen till sjukhuset.
2 av 4
Den gravida kvinnan svimmade på vägen till sjukhuset. - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG
Hon fick hjälpas in av en väktare.
3 av 4
Hon fick hjälpas in av en väktare. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Kvinnan hävdade senare att mannen bara skulle ha örfilat henne för att väcke henne då hon svimmat av. OBS. Kvinnan på bilden har ingenting med artikeln att göra.
4 av 4
Kvinnan hävdade senare att mannen bara skulle ha örfilat henne för att väcke henne då hon svimmat av. OBS. Kvinnan på bilden har ingenting med artikeln att göra. - Foto: Claudio Bresciani

Misshandlade gravida frun – slipper fängelse

Efter att ha misshandlat sin gravida fru har nu en man dömts till 100 timmars samhällstjänst.


Samhällstjänst

Samhällstjänst betyder att man ska utföra ett samhällsnyttigt, oavlönat arbete ett visst antal timmar.

Arbetet utförs på fritiden.

Domstolen bestämmer antalet timmar till minst 40 och högst 240.

VÄNERSBORG. En man i Vänersborg döms nu för att ha misshandlat sin gravida fru. Straffet – 100 timmars samhällstjänst.

Det var i maj i år som en kvinna kom gående mot Norra Älvsborgs lasarett men innan hon överhuvudtaget kom fram till entrén föll hon ihop avsvimmad och fick hjälp av en väktare och en sjuksköterska, skriver TTELA.

Med på platsen var även hennes man som erkände för väktaren och sjuksköterskan att han hade slagit kvinnan. Något som också bekräftades av kvinnan i polisförhör dagen efter.

Ändrade sina berättelser

Men vid rättegången hade de båda ändrat sina berättelser. Kvinnan säger nu att mannen inte alls slagit henne utan att hon ska ha svimmat och att mannen då gett henne en örfil för att väcka liv i henne. 

Skadorna i ansiktet ska ha uppkommit då hon slagit sig själv efter att hon och mannen bråkat. Även mannen berättade samma historia, skriver TTELA.

Något som domstolen dock väljer att inte tro på. Trots att kvinnan förnekar att mannen ska ha slagit henne döms han nu alltså till samhällstjänst för misshandel.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.