Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hade praktik på förskola – våldtog fyraårig flicka

- 11/07/2013, 17:10
Våldtog flicka under praktiken.
1 av 3

Våldtog flicka under praktiken.

SCANPIX

Flickan våldtogs på en toalett.
2 av 3

Flickan våldtogs på en toalett.

Claudio Bresciani

Nu döms praktikanten.
3 av 3

Nu döms praktikanten.

JESSICA GOW / SCANPIX

Under sin praktik på en förskola i Skåne våldtog den då 16-åriga pojken en fyra år gammal flicka. Nu döms han.

SKÅNE. En 17-årig pojke från sydöstra Skåne döms nu för våldtäkt mot barn, skriver Skånska Dagbladet. Händelsen inträffade när pojken hade praktik på en förskola och det drabbade barnet är en flicka som vid våldtäkten var blott fyra år gammal.

På en toalett

Det var i mitten av februari som praktikanten gick in på en toalett på förskolan och fick sällskap med den fyraåriga flickan. Väl inne på toaletten sa han att de båda skulle leka en lek och bad flickan att blunda och öppna munnen varpå han stoppade in sin penis i den unga flickans mun.

Andra ur personalen på dagiset upptäckte nästan direkt att flickan var ledsen över något och lite senare på dagen berättade hon för sin mamma vad som hade hänt. Samtidigt berättade praktikanten för en vän och dennes mamma att han var orolig för att bli anklagad för sexuella övergrepp.

Nekar

Själv hävdar 17-åringen att han bara stoppade in sitt finger i flickans mun för att ta bort en brödbit, något som rätten alltså väljer att inte tro på. Pojkens förklaring att det skulle handla om en lek där man skulle suga vatten ur en pappersbit och att han då fick syn på en brödbit som han plockade bort anses vara en tydlig efterhandskonstruktion.

Pojken, som vid händelsen var 16 år gammal, döms nu till minst ett års ungdomsvård. Han ska dessutom betala ett skadestånd på 115 000 kronor till flickan, rapporterar Skånska Dagbladet.