Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Son misshandlade 84-årig mamma under två år

- 07/08/2013, 21:12 -
Sonen har nekat till att systematiskt ha misshandlat sin mor.

Sonen har nekat till att systematiskt ha misshandlat sin mor.

JESSICA GOW/SCANPIX

Under två års tid utsattes den 84-åriga kvinnan upprepade gånger för misshandel. Nu har hennes 54-årige son dömts till fängelse i fyra månader.

HÄRNÖSAND. I början av juni fick den 84-åriga kvinnan nog och larmade polisen. Hon förklarade att hon under två års tid misshandlats av sin egen son.

När polisen kom till lägenheten var 84-åringen blåslagen och hennes kryckor knäckta. Den 54-årige sonen hade blivit förbannad under ett bråk om vem som skulle betala en pizzabeställning.

"Han var helt vild och gav mig en riktig omgång", berättar hon i förhör.

Förnekar systematisk misshandel

Nu har tingsrätten dömt mannen till fyra månaders fängelse för misshandel. I domen framgår det att relationen mellan sonen och mamman varit ansträngd sedan 54-åringen flyttat hem på grund av ekonomiska problem.

Enligt åklagaren har han misshandlat sin mor vid ett tiotal olika tillfällen de senaste två åren. 54-åringen har nekat till att systematiskt ha misshandlat sin mor. Han medger dock att han vid fyra olika tillfällen gett henne en örfil, det skriver Allehanda.