Sonen har nekat till att systematiskt ha misshandlat sin mor.
Sonen har nekat till att systematiskt ha misshandlat sin mor. - Foto: JESSICA GOW/SCANPIX

Son misshandlade 84-årig mamma under två år

Under två års tid utsattes den 84-åriga kvinnan upprepade gånger för misshandel. Nu har hennes 54-årige son dömts till fängelse i fyra månader.


HÄRNÖSAND. I början av juni fick den 84-åriga kvinnan nog och larmade polisen. Hon förklarade att hon under två års tid misshandlats av sin egen son.

När polisen kom till lägenheten var 84-åringen blåslagen och hennes kryckor knäckta. Den 54-årige sonen hade blivit förbannad under ett bråk om vem som skulle betala en pizzabeställning.

"Han var helt vild och gav mig en riktig omgång", berättar hon i förhör.

Förnekar systematisk misshandel

Nu har tingsrätten dömt mannen till fyra månaders fängelse för misshandel. I domen framgår det att relationen mellan sonen och mamman varit ansträngd sedan 54-åringen flyttat hem på grund av ekonomiska problem.

Enligt åklagaren har han misshandlat sin mor vid ett tiotal olika tillfällen de senaste två åren. 54-åringen har nekat till att systematiskt ha misshandlat sin mor. Han medger dock att han vid fyra olika tillfällen gett henne en örfil, det skriver Allehanda.

/
Son
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.