Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldtäktsdömd pappa frias av hovrätten

- 09/09/2013, 18:58 -
Svea hovrätt anser att bevisningen mot mannen inte håller.

Svea hovrätt anser att bevisningen mot mannen inte håller.

Scanpix

I tingsrätten dömdes han till fängelse för våldtäkt av barn. Nu frias pappan helt av hovrätten som anser att bevisningen inte räcker för en fällande dom.

DALARNA. Han dömdes till tre och ett halvt års fängelse för flera sexbrott mot sin dotter, däribland våldtäkt av barn. Nu rivs domen upp helt av hovrätten som friar mannen.

Hovrätten anser förvisso att dottern lämnat tydliga uppgifter som är fria från motsägelser och överdrifter. Men vissa tvivel kring händelseförloppen och tidpunkter leder, enligt rätten, till att hennes berättelse inte ensam kan resultera i en fällande dom.

Visade flickans dagboksanteckningar 

"Det finns sådana tveksamheter kring målsägandens uppgifter att dessa mot X:s nekande och i brist på annan bevisning som ger tydligt stöd för åtalet, inte kan ligga till grund för en fällande dom", skriver hovrätten.

Den enda stödbevisning åklagaren lade fram under rättegången består av dotterns dagboksanteckningar som enligt åklagaren visar att hon var orolig när mamman arbetade kvällsskift.