Flickan våldtogs brutalt.
1 av 4
Flickan våldtogs brutalt. - Foto: SCANPIX
Trots det ville hon inte anmäla.
2 av 4
Trots det ville hon inte anmäla. - Foto: SCANPIX NORWAY
Först när händelsen kom till polisens kännedom genom en annan utredning vågade hon berätta.
3 av 4
Först när händelsen kom till polisens kännedom genom en annan utredning vågade hon berätta. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX
Den misstänkte gärningsmannen åtalas nu vid Sundsvalls tingsrätt.
4 av 4
Den misstänkte gärningsmannen åtalas nu vid Sundsvalls tingsrätt. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Ung flicka anmälde inte våldtäkt – rädd att bli utpekad som "hora"

Den unga flickan våldtogs brutalt – men vågade inte berätta om det hela av rädsla att bli hatad av omgivningen. Först efter att polisen på omvägar fått nys om det hela vågade hon berätta.


Misstänkt gärningsman åtalas

Förra veckan åtalades den utpekade gärningsmannen, misstänkt för våldtäkt mot barn.

Nu väntar rättegång vid Sundsvalls tingsrätt, skriver Dagbladet.

MEDELPAD. En ung flicka blev våldtagen – men vågade inte anmäla av rädsla att bli hatad i sitt lilla samhälle och utpekad som hora, skriver Dagbladet.

Tidningen skriver att flickan, som är minderårig, ska enligt polisutredningen ha följt med en äldre pojke till en lägenhet i det lilla samhället och där blivit våldsamt och brutalt våldtagen. Något som hon sedan inte velat anmäla.

– Det är en hård social press på tjejer i de här åldrarna, säger Christina Björk på polisen i Sundsvall till Dagbladet.

Flickan ska ha berättat för polisen om en annan flicka i en mindre ort som blivit våldtagen på ett liknande sätt – och som sen blivit kallad "äcklig" och "hora" av de andra byborna. Den flickan fick veta att hon var en lögnare, att hon ljög och att hon hade förstört våldtäktsmannens liv.

Rädda att bli kränkta i sociala medier

Flickans berättelse är något som polisen i Sundsvall känner till allt för väl. Många tonåringar lever under hård press och att anmäla någon för övergrepp eller andra brott kan leda till problem, framför allt i mindre samhällen .

– De är till exempel rädda för att bli kränkta via sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram. Det har ju hänt tidigare på andra håll i landet, säger Christina Björk till Dagbladet.

I fallet med den unga flickan fick polisen trots allt reda på övergreppet via omvägar och flickan berättade, motvilligt, om det hela i förhör. Men trots att hon mått mycket dåligt efter våldtäkten är hon ännu mer upprörd och orolig över omgivningens reaktioner på polisanmälan än över själva våldtäkten, skriver Dagbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.