Mannen säger att han trodde att någon tagit hand om katten.
1 av 2
Mannen säger att han trodde att någon tagit hand om katten. - Foto: TT
Katten på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 2
Katten på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: TT

Man träffade ny flickvän – lät katten svälta ihjäl

En 53-årig man från Falun har åtalats misstänkt för djurplågeri. När mannen skaffade sig en ny flickvän lämnade han sin lägenhet – kvar blev katten som svalt ihjäl.


FALUN. Efter flera klagomål om stank från 53-åringens lägenhet i Falun bröts ytterdörren upp. Det visade sig att ingen varit i lägenheten på över en månad. Posthögen nådde högre än brevinkastet och mannens katt hittades död i en stol.

En undersökning visade att katten, som var rejält avmagrad, hade svultit ihjäl och varit död i omkring en vecka. Den 53-årige ägaren åtalas nu misstänkt för djurplågeri. Åklagaren vill se honom dömd till dagsböter, men 53-åringen nekar till brott. 

Trodde att någon tagit bort katten

Mannen har förklarat att han träffade en ny flickvän som han flyttade in hos. Han trodde hela tiden att hyresvärden vräkt honom och bytt ut låset. 

– Jag hade pratat med hyresvärden och fått uppfattningen att jag skulle bli avhyst. Därför höll jag mig gömd. Jag trodde de hade tagit bort katten, sa mannen i rätten enligt Dala-Demokraten.

Nu återstår det att se om tingsrätten köper mannens förklaring eller inte.

/
/
tal
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verk kräver mer pengar till förvar

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

2 timmar sedan
I en ny undersökning av Verian, tidigare Kantar Sifo, på uppdrag av Bankomat​ kan man nu se att rekordmånga svenskar vill ha kvar möjligheten till kontantbetalningar även i framtiden.

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

3 timmar sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

3 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

3 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.