Mannen ska vara en av de som åtalades i den stora gangsterrättegången.
Mannen ska vara en av de som åtalades i den stora gangsterrättegången. - Foto: TT

Pappa sköts inför sin son i centrala Södertälje

En man har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha blivit skjuten med flera skott i ett parkeringsgarage i Södertälje centrum. Enligt vittnesuppgifter blev mannen skjuten inför ögonen på sin son.


SÖDERTÄLJE. Strax innan klockan fyra på torsdagseftermiddagen fick polisen in flera larm om skottlossning i Södertälje centrum. En man hittades senare svårt skadad i ett parkeringsgarage i närheten av Lunagallerian. 

Enligt polisen är omständigheterna kring brottet mycket oklara och det ska finnas ont om vittnen till skottlossningen. Men ett vittne som Nyheter24 varit i kontakt med uppger att mannen blev skjuten inför sin son. Vittnet berättar att gärningsmännen blockerade pappans bil. När han gick ut ur bilen sköts han.

– De sköt honom framför hans son som satt i bilen. Sedan åkte de i väg, säger vittnet till Nyheter24.

Mannen har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Enligt Länstidningen är mannen i 40-årsåldern och dömdes i den stora gangsterrättegången i Södertälje till drygt ett års fängelse. 

Under natten till fredagen grep polisen en man som misstänkts för inblandning i skottlossningen. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.