Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nakenbadare frias från sexofredande – "Glömde badbyxorna i bastun"

- 22/11/2013, 10:29 -
Mannen säger att han glömde badbyxorna i bastun.
1 av 3

Mannen säger att han glömde badbyxorna i bastun.

TT

35-åringen har berättat att han drack alkohol i bastun.
2 av 3

35-åringen har berättat att han drack alkohol i bastun.

JAN ERIK HENRIKSSON/TT

Därför uppfattade han enligt egen utsago inte att han var naken när han hoppade i bassängen.
3 av 3

Därför uppfattade han enligt egen utsago inte att han var naken när han hoppade i bassängen.

TT

Tingsrätten dömde 35-åringen för att ha sexofredat kvinnor och barn genom att naken hoppa ner i en bassäng. Nu friar hovrätten mannen eftersom han menar att han glömde badbyxorna i bastun.

NORRTÄLJE. Tre kvinnor och en flicka tränade simning i en simhall i Norrtälje när vattenytan sprängdes av en naken 35-årig man.

Enligt kvinnorna hade mannen först suttit och pratat med dem ett tag innan han tog av sig handduken. Sedan ska han ha tittat på kvinnorna i några sekunder och hoppat ner i poolen naken. 

Dömdes till fängelse

Kvinnorna uppfattade situationen som obehaglig och 35-åringen anmäldes för sexuellt ofredande. Mannen hävdade dock att han druckit alkohol i bastun och därför glömt att sätta på sig badbyxorna. Men tingsrätten gick på kvinnornas linje och fann det styrkt att 35-åringen uppsåtligen blottat sig för dem på ett sätt som var "ägnat att väcka obehag".

Han dömdes till två månaders fängelse för sexuellt ofredande och en rad andra brott.

Hovrätten ändrar domen

Mannen överklagade dock domen – och nu får han rätt i hovrätten. Rätten anser inte att det är bevisat att mannen haft uppsåt att kränka kvinnornas och flickans sexuella integritet. Det är enligt rätten möjligt att han kan ha glömt badbyxorna i bastun och av misstag hoppat ner i bassängen naken. 

Därmed frias 35-åringen från sexuellt ofredande. Han döms däremot för de andra brotten och straffet blir skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.