Mannen kom in naken i ett öltält.
1 av 3
Mannen kom in naken i ett öltält. - Foto: TT
När paret frågade "Vad fan han håller på med" tog 23-åringen till våld.
2 av 3
När paret frågade "Vad fan han håller på med" tog 23-åringen till våld. - Foto: TT
Nu har han dömts för flera brott.
3 av 3
Nu har han dömts för flera brott. - Foto: JESSICA GOW/TT

23-årig blottare bröt näsan på sitt offer

En 23-årig man visade könet för ett par. När de protesterade svarade blottaren med att bryta mannens näsa.


Åkte fast för rattfylla

Några månader efter misshandeln åkte 23-åringen fast när han körde bil narkotikapåverkad. För det döms han för ringa narkotikabrott och rattfylleri. De brotten läggs till de tidigare brotten.

VÄSTMANLAND. Skyldig till misshandel, sexuellt ofredande, rattfylleri och narkotikabrott. Det är domen mot en 23-årig man från Västmanland efter en incident vid en utomhusfest i maj i år.

Ett par befann sig i ett öltält när 23-åringen kom in med "byxorna nere i knävecket". Mannen och kvinnan uppfattade situationen som obehaglig och mannen skrek "Vad fan håller du på med".

Då gick 23-åringen till attack.

"Omedelbart därefter utdelade X ett slag som träffade mannen i ansiktet över näsan. Kvinnan rusade fram och såg direkt att näsan var bruten och att mannen blödde kraftigt", står det i domen. 

Förnekar att han blottat sig

Nu har 23-åringen dömts till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Tingsrätten konstaterar att skadorna var "förhållandevis allvarliga" och att offret har tvingats genomgå flera operationer.

Den dömde mannen har förnekat att han blottat sig för paret. I förhör har 23-åringen berättat att han blev kissnödig och drog ner byxorna utan att veta att paret var i närheten. Vad det gäller misshandel kan han varken erkänna eller förneka brott eftersom han inte minns händelsen, antagligen på grund av en "adrenalinchock". 

Tingsrätten anser dock att mannen är överbevisad och utöver samhällstjänsten ska han betala 12 000 kronor i skadestånd till den skadade mannen. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.