Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Smygfotade naken flicka – skickade bilden till hennes syster

- 10/04/2014, 20:25
Pojken smygfotade nakenbilder på flickan via Skype och skickade till hennes vänner.
1 av 4

Pojken smygfotade nakenbilder på flickan via Skype och skickade till hennes vänner.

TT BILD

18-åringen döms nu för bland annat förtal.
2 av 4

18-åringen döms nu för bland annat förtal.

JESSICA GOW / SCANPIX

Han ska ha tagit bilder av flickan när de chattade via Skype.
3 av 4

Han ska ha tagit bilder av flickan när de chattade via Skype.

TT BILD / Ap

Straffet blir ungdomsvård.
4 av 4

Straffet blir ungdomsvård.

JESSICA GOW / SCANPIX

En 18-årig kille döms nu för att ha spridit nakenbilder som han smygtagit på en yngre flicka via Skype.

SKARABORG. Den då 15-åriga flickan fick kontakt med en två år äldre pojke via meddelandeappen Kik, och snart började de även chatta med varandra via Skype

Pojken lyckades då övertala henne att visa brösten för honom, varpå han tog en skärmavbild som han senare hotade med att skicka vidare till hennes vänner om inte flickan åkte hem till honom.

Tog ytterligare bild

När hon sa att hon inte kunde gav han henne en extra timme på sig om hon även visade sig naken på underkroppen, vilket hon gjorde. Senare under dagen åkte hon hem till pojken, som då var 17 år gammal, och raderade en bild från hans telefon.

Samma kväll berättade pojken att han hade kvar bilden på hennes bröst, och ett par dagar senare fick flickan reda på att han även tagit kort på underdelen.

"Kolla vilken hora"

När hon senare fick kontakt med en av pojkens kompisar berättade denne att 17-åringen skickat bilderna till "alla sina vänner". Pojken skickade även bilderna till flickans lillasyster, och snart hade bilderna också nått hennes vänner i skolan.

En kompis visade henne ett sms med en nakenbild på henne där 17-åringen skrivit ”kolla vilken hora”.

Döms

Pojken nekar till brott, och säger att han överhuvudtaget inte har chattat med flickan. Tingsrätten bedömer dock flickans historia som "mycket trovärdig" och hennes uppgifter stöds också till viss del av vittnen i målet.

Därför döms pojken för förtal. Dessutom döms han för att ha misshandlat och hotat en annan flicka som han vid tiden hade ett förhållande med, och för ringa narkotikabrott. I de fallen erkänner han narkotikabrottet och olaga hot.

Eftersom att han vid tillfället för brotten inte hade fyllt 18 döms han till ungdomsvård i kombination med ungdomstjänst.