Togs med gylfen nere – misstänkt sexövergrepp mot häst

- 19/02/2015, 11:28
Skedde i Nyköping.
1 av 4

Skedde i Nyköping.

SVENSKA DAGBLADET

Mannen stod i hagen.
2 av 4

Mannen stod i hagen.

TT

Bakom en häst.
3 av 4

Bakom en häst.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Polisen säger sig ha bra spaningsuppslag.
4 av 4

Polisen säger sig ha bra spaningsuppslag.

TT NYHETSBYRÅN

Polisen säger sig ha bra spaningsuppslag.

NYKÖPING. Plötsligt fick hästägaren syn på en okänd man i hagen. Och inte nog med det – mannen ska dessutom ha stått bakom en häst med gylfen nere, det skriver Södermanlands Nyheter. När mannen upptäckte att han i sin tur var upptäckt flydde han från platsen i en bil.

Bild: TT

Enligt Södermanlands Tidning finns det i nuläget ingen misstänkt för sexövergreppet men polisen säger sig ha bra spaningsuppslag. Det är heller inte första gången hästägaren drabbas, under de senaste åren har hen anmält flera incidenter där hästarna blivit skadade.

Bild: TT

Det har bara gått drygt ett år sedan förbudet att ha sex med djur skrevs in i djurskyddslagen och Södermanlands Nyheter har pratat med en av de som då var drivande, Johan Beck Friis, veterinär och informationschef i Sveriges Veterinärförbund.

– Vi försökte bevisa för politikerna att det här är ett reellt problem. Och långt ifrån alla fall rapporteras, oftast är det ingen som har sett övergreppet, säger han till tidningen.

Beck Friis säger till tidningen att det bland annat kan handla om att människor vill "skada hästarna genom att skära och sticka föremål i könsorganen men det finns också förövare som agerar enbart för att tillfredsställa sig själva utan avsikt att skada djuren".

Bild: TT