Innan den ene greps av polis.
1 av 3
Innan den ene greps av polis. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
De två unga männen sågs vara i full färd med att stjäla på H&M.
2 av 3
De två unga männen sågs vara i full färd med att stjäla på H&M. - Foto: TT/JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Vilket sedan hände även den andra då han själv uppsökte polisen.
3 av 3
Vilket sedan hände även den andra då han själv uppsökte polisen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Är det här årets dummaste tjuv?

Det händer konstiga saker i Gävle.


GÄVLE. Vet ni vad man inte ska göra om man precis lyckats undvika att bli gripen efter att ha stulit kläder? Gå till polishuset, det är vad.

Ändå var det vad en 18-årig klädtjuv gjorde i Gävle, det skriver Arbetarbladet. Det var under torsdagskvällen som polisen larmades till en H&M-butik där två unga killar sågs vara i full färd med att försöka stjäla kläder.

– De var utrustade med verktyg för att ta bort larmbrickor och hade fått loss två stycken när vi kom, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen, till Arbetarbladet.

Bild: TT

Polisen lyckades bara få fatt på den ena av de två unga männen då den andre hann undan. Men han lyckades alltså inte jättebra med det. Mest för att han faktiskt självmant gick till polisen och frågade efter sin nygripne polare. Vilket föga förvånande ledde till att även han själv greps.

– Han trodde förmodligen att han själv inte blivit iakttagen i samband med att den första personen greps, men vi hade bra signalement, säger Hultqvist till Arbetarbladet.

Bild: TT

På grund av sin unga ålder släpptes de båda under kvällen – men är fortfarande misstänkta för försök till stöld.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.