Så kan Lisa Holms misstänkte mördare försökt hindra sökandet

- 19/10/2015, 07:45 -
Personer som letar i Kinnekulle.
1 av 8

Den misstänkte ska ha försökt hindra Missing People i sitt sökande efter Lisa.

Lisa Holm-fallet.

Den misstänkte 35-åringen.
2 av 8

Den misstänkte 35-åringen.

tt bild

Lisa Holm blev 17 år.
3 av 8

Lisa Holm blev 17 år.

TT Bild

Lisa Holm ska ha hittats död i närheten av en lada på Kinnekulle.
4 av 8

Lisa Holm ska ha hittats död i närheten av en lada på Kinnekulle.

TT Bild

Blomberg där Lisa Holm jobbade.
5 av 8

Blomberg där Lisa Holm jobbade.

tt bild

Åklagaren Lars-Göran Wennerholm.
6 av 8

Åklagaren Lars-Göran Wennerholm.

TT

Leif GW Persson.
7 av 8

Leif GW Persson.

TT bild

Sökandet efter Lisa Holm.
8 av 8

Missing People under sökandet efter Lisa Holm.

Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / TT

Nya uppgifter i fallet Lisa Holm har inkommit. Det sägs vara källor i utredningen som menar att den misstänkte 35-åringen bland annat ska ha försökt mota bort Missing People.

Nu har nya uppgifter framkommit om den 35-årige man som sitter häktad, misstänkt för mordet på 17-åriga Lisa Holm i somras. Enligt P4 Skaraborg, som hänvisar till en källa med insyn i utredningen, ska 35-åringen ha försökt mota bort Missing People under deras sökande efter Lisa Holm.

Bild: TT

35-åringen, som snart ska åtalas, ska enligt P4 Skaraborg tillsammans med sin bror ha träffat på personer från Missing People i närheten av Mantorp och då bland annat frågat vad de gjorde på platsen, och sagt att anhöriga redan letat där.


Därefter ska bröderna ha lämnat platsen, men Missing People fortsatte leta och hittade snart bland annat Lisa Holms jacka. Kort därefter ska man även ha hittat kroppen, skriver P4 Skaraborg.

Bild: TT

Åtal mot 35-åringen väntas väckas på fredag och enligt vad P4 Skaraborg erfar så ska det finnas en omfattande teknisk bevisning, och även ett flertal vittnen.

Samtidigt så har flera andra, bland annat Leif GW Persson, tidigare kritiserat utredningen – och ifrågasatt om det överhuvudtaget är rätt person som sitter häktad.

– Jag börjar bli mer och mer fundersam. Kan det möjligtvis vara så, att de här poliserna som utreder och som jag träffat, och det är inga ljushuvuden direkt, att de har fått hela skiten om bakfoten?

Bild: TT

Han menar också att man i sådana fall haft fel från början, vilket skulle kunna försvåra jakten på Lisa Holms mördare.

– I så fall har de skapat ett jävla elände, för att försöka få omtag på ett sånt här ärende, det är omöjligt. Jag gissar att det är en utredning där man bara tittat på en misstänkt, och att det är fel person, har GW sagt till Nyheter24 vid ett tidigare tillfälle.