Det var i september som en 23-årig tjej i flera timmar misshandlades och gruppvåldtogs brutalt av minst tre personer vid utsiktsplatsen Fåfängan i Stockholm.
1 av 3
Det var i september som en 23-årig tjej i flera timmar misshandlades och gruppvåldtogs brutalt av minst tre personer vid utsiktsplatsen Fåfängan i Stockholm. - Foto: TT
I tingsrätten dömdes de unga männen för brottet. Men på grund av deras låga ålder blev straffet lindrigare än om de varit vuxna.
2 av 3
I tingsrätten dömdes de unga männen för brottet. Men på grund av deras låga ålder blev straffet lindrigare än om de varit vuxna. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Nu har pojken som ansågs mest drivande i gruppvåldtäkten rymt från det LVU-hem i Småland han för tillfället bodde på. Sedan dess är han försvunnen.
3 av 3
Nu har pojken som ansågs mest drivande i gruppvåldtäkten rymt från det LVU-hem i Småland han för tillfället bodde på. Sedan dess är han försvunnen. - Foto: TT

Dömdes för brutal gruppvåldtäkt – nu är han på rymmen

Pojken ansågs drivande i gruppvåldtäkten. Nu är han på rymmen sedan en månad tillbaka – utan att den våldtagna tjejen fått veta det.


Det var i september som en 23-årig tjej i flera timmar misshandlades och gruppvåldtogs brutalt av minst tre personer vid utsiktsplatsen Fåfängan i Stockholm, skriver Aftonbladet.

I tingsrätten dömdes de unga männen för brottet. Men på grund av deras låga ålder blev straffet lindrigare än om de varit vuxna. De dömdes till mellan sex och nio månaders ungdomsvård.

– Jag är väldigt ledsen att de fick så korta straff för vad de gjorde mot mig, sa kvinnan till Aftonbladet i samband med domen.

Den av männen som ansågs vara mest drivande i våldtäkten dömdes för grov våldtäkt av tings- och hovrätten efter att hans blod och sperma hittats på den 23-åriga tjejen. Om han varit vuxen hade straffet blivit högre – fyra och ett halvt års fängelse. Men eftersom han uppgav sig vara 16 år blev straffet i stället nio månaders sluten ungdomsvård.

Levde som gatubarn

Hans identitet kunde heller inte fastställas helt eftersom han kommer från ett land i Nordafrika och levde som gatubarn i Stockholm. I väntan på att pojken skulle börja avtjäna sitt straff avvek han från det LVU-hem (Lagen om vård av unga) i Småland han för tillfället bodde på, enligt uppgifter till Aftonbladet. Sedan dess är han försvunnen.

– Han är efterlyst, men polisen vet inte var de ska leta. Förutom fingeravtryck har de ju ingen fastställd identitet, säger en källa inom de sociala myndigheterna, till tidningen.

Varken den 23-åriga tjejen, hennes advokat eller åklagaren känner till att pojken har avvikit.

Att barn, ofta ensamkommande pojkar, avviker från ett vårdhem är ett återkommande problem eftersom möjligheten att hålla barnen inlåsta är begränsade, skriver Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)