Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänkt man har överlämnat sig till polisen efter attacken på Ylva, 63

- 04/02/2016, 10:06

Den andra jagas fortfarande. Båda männen är misstänkta för rån.

I går gick polisen ut med en film som visar hur 63-åriga Ylva en morgon blir rånad på tunnelbanestationen Mälarhöjden i Stockholm. Efter attacken sprang hon ifatt rånarna, men blev då knuffad, och det var nära att hon slog i huvudet.

Efter att händelsen uppmärksammades i media i går, bland annat av Nyheter24, har nu en av männen gett sig tillkänna till polisen.

– Den av männen som är mer passiv, alltså den som inte knuffar, har själv tagit kontakt med polisen och bekräftat att det är han på filmen. Han kommer att bli förhörd i lugn och ro här framöver, säger Björn Tulldahl, inspektör på polisen i Söderort i Stockholm, till Nyheter24.

Han berättar att polisen fick in många bra tips under gårdagen och att utsikterna för att hitta även den andra mannen är goda.

– Vi har flera tips som vi följer upp. Det bästa vore om han skulle inställa sig själv till polisen så han slipper vara så jagad. Det här ärendet har fått så himla stort genomslag i media, säger Björn Tulldahl.

De båda männen är misstänka för rån.