Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen misstänker att försvunna 15-åringen har rymt hemifrån

- 11/02/2016, 14:00 -
15-åriga flickan, som försvann från Svängsta norr om Karlshamn under onsdagskvällen, har hittats välbehållen

15-åriga flickan, som försvann från Svängsta norr om Karlshamn under onsdagskvällen, har hittats välbehållen

TT BILD

UPPDATERAD. Den 15-åriga flickan är fortfarande försvunnen. Men enligt polisen ska hon inte vara utsatt för något brott.

Polisen letar fortfarande efter en försvunnen 15-årig flicka. Hon sågs senast på onsdagskvällen i Svängsta norr om Karlshamn. Nu misstänker polisen att hon har rymt hemifrån.

– Vi misstänker inte att hon har blivit utsatt för något brott. Intrycket av de uppgifter vi har är att hon avsiktligt har förberett att sticka, säger Rickard Lindberg, kommissarie vid polisen i Karlshamn, till Nyheter24.

Även Missing People är inkopplade i flickans försvinnande och har gått ut med en efterlysning.

Polisen jobbar just nu med att följa upp på de tipsuppgifter som kommit in.

– Vi följer upp tips och kontaktnät hela tiden, för att se om vi kan få reda på var hon befinner sig någonstans, och försöka få kontakt med henne så klart, säger Rickard Lindberg.

Vad har ni fått in för tips?

– Vi får in rätt mycket tips. Det handlar om iakttagelser på tjejer som har stämt in på det här signalementet. En iakttagelse var från Nybro i går kväll till exempel.

Bildkälla: Google maps

Polisen har även kontakt med flickans familj. Men vad orsaken till att hon har rymt hemifrån kan vara vill han inte kommentera.

– Jag går inte in på vad familjen har för tankar och funderingar kring varför hon har stuckit, säger Rickard Lindberg som är hoppfull om att hitta henne snart.

– Jag ser positivt på utsikterna att hitta henne innan jag går hem här i dag, säger han.

UPPDATERING: På torsdagseftermiddagen hittades flickan igen.