Breivik har fått flera hot. Bland annat har en annan fånge sagt att han "vill ha tag på Breivik" om Breivik flyttades till samma avdelning.
1 av 4
Breivik har fått flera hot. Bland annat har en annan fånge sagt att han "vill ha tag på Breivik" om Breivik flyttades till samma avdelning. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Breivik själv har också berättat om en annan fånge som lyckades klättra över ett staket och stod och knackade på dörren till rastgården där Breivik befann sig.
2 av 4
Breivik själv har också berättat om en annan fånge som lyckades klättra över ett staket och stod och knackade på dörren till rastgården där Breivik befann sig. - Foto: Ap
Den andra fången ska medan han bankade på dörren ha sagt att "om det inte vore för den här dörren, hade jag dödat dig".
3 av 4
Den andra fången ska medan han bankade på dörren ha sagt att "om det inte vore för den här dörren, hade jag dödat dig". - Foto: Ap
När Breivik frågade varför svarade fången helt enkelt att orsaken var att han var en barnamördare.
4 av 4
När Breivik frågade varför svarade fången helt enkelt att orsaken var att han var en barnamördare. - Foto: tt bild

Medfånge till Breivik: "Om det inte vore för den här dörren, hade jag dödat dig"

Massmördaren Anders Behring Breivik har fått flera hot i fängelset.


Den 22 juli 2011 mördade Anders Behring Breivik 77 personer på ön Utøya i Oslo. För massmordet dömdes han till 21 års fängelse med möjlighet till förlängning.

Nu har Breivik stämt den norska staten eftersom han anser att deras behandling av honom skadar honom. Han anser att det strider mot mänskliga rättigheter att han inte får kommunicera med andra människor som han vill, och för att han inte har tillgång till internet.

Under rättegången i dag berättade den norske regeringsadvokaten Marius Emberland om de hot som Anders Behring Brevik fått. Bland annat har en annan fånge sagt att han "vill ha tag på Breivik" om Breivik flyttades till samma avdelning, skriver norska TV2.

Breivik själv har också berättat om en annan fånge som lyckades klättra över ett staket och stod och slog på dörren till rastgården där Breivik befann sig. Den andra fången ska då – medan han bankade på dörren – ha sagt att "om det inte vore för den här dörren, hade jag dödat dig". När Breivik frågade varför svarade fången helt enkelt att orsaken var att han är en barnmördare, skriver TV2.

När Breivik kom in i rättssalen i dag hade han rakad skalle, mörk kostym och ”hälsade” rätten med att göra nazisthälsning.


Läs fler dagsaktuella nyheter om Breivik:

Medfånge till Breivik: "Om det inte vore för den här dörren, hade jag dödat dig"

Här är lyxlivet som inte duger åt Breivik

Här gör Breivik nazist-hälsning i rättsalen

Breivik stämmer norska staten – i dag inleds rättegången

/
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mordmisstänkt 16-åring ska undersökas

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.