Väktare stängdes in av maskerade ungdomar.
1 av 3
Väktare stängdes in av maskerade ungdomar. - Foto: TT/Google earth
Det skede på Fröslunda torg i Eskilstuna.
2 av 3
Det skede på Fröslunda torg i Eskilstuna. - Foto: Google earth
Väktarna slog själva larm till polisen.
3 av 3
Väktarna slog själva larm till polisen. - Foto: TT

Maskerade ungdomar stängde in väktare

Väktarna slog själva larm till polisen om att de var instängda på torget i Eskilstuna.


Det var vid åtta på måndagskvällen so polisen fick in ett larm från några väktare som blivit instängda.

Väktarna hade blivit instängda av maskerade ungdomar på Fröslunda tog i Eskilstuna, torget är delvis öppet, men det finns grindar, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Fyra av de maskerade ungdomar som stängde in väktarna ska ha identifierats av polisen. De är 17-19 år gamla och förutom att misstänkas för förgripelse mot tjänsteman så misstänks en också för narkotikabrott.

– Mig veterligen har det inte framförts några hot. Det finns ungdomar som tycker om att jävlas, helt enkelt, säger Lennart Ahlin, vakthavande befäl på polisen i Sörmland till Eskilstuna-Kuriren.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

E-handeln fortsätter att öka

Sverige näst bäst på patent

Sverige är ett fortsatt starkt patentland, med Ericsson i spetsen. Detta enligt nya siffror från europeiskt håll. Det visar att det finns en tro på framtiden, säger Sara Backman, avdelningschef på Patent- och registreringsverket.

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

1 timme sedan
För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

1 timme sedan
Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken på ny resa i hopp om vapenvila

1 timme sedan
USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten. På dagordningen: få till en vapenvila mellan Israel och Hamas samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger USA:s UD.