Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här går männen till brutal attack – med masker och automatvapen

- 29/04/2016, 12:32

I dag åtalades åtta män mellan 19 och 28 år vid Göteborgs tingsrätt för det brutala restaurangmordet på Hisingen förra året.

Det var den 18 mars förra året som två maskerade gärningsmän gick in på en krog på VårväderstorgetHisingen i Göteborg och öppnade eld med automatvapen.

Bildkälla: Polisen

Åtta personer skadades och två dog i skjutningen, som misstänks handla i en gängkonflikt i stadsdelen Biskopsgården.

I dag åtalades åtta män mellan 19 och 28 år vid Göteborgs tingsrätt för det brutala restaurangmordet. Flera av de misstänkta männen har vuxit upp tillsamman och ska även vara vänner sedan barnsben med flera av offren, skriver SVT.

– Skjutningen är inte ett plötsligt infall utan var noga planerad, säger kammaråklagare Niklas Högdén.

De åtta männen misstänks för delaktighet i två mord, men också för mordförsök mot samtliga 24 personer som befann sig inne på krogen.

Bildkälla: Polisen

– Flera gånger har frågans ställts: Hur kommer det sig att fler åtalas när det bara är två som skjutit? Svaret är att man kan dömas som gärningsman utan att faktiskt ha hållit i vapnet. Det förutsätter dock att man har haft samma avsikt, säger Niklas Högdén till SVT.

Alla de åtalade männen nekar till brott.