Tre elever våldtog funktionshindrad lagkamrat med galge och skrek rasistiska saker

- 26/05/2016, 21:44
Två elever är åtalade för att ha våldtagit en lagkamrat.
1 av 5

Två elever är åtalade för att ha våldtagit en lagkamrat.

Facebook/Polisen/Wikimedia Commons

Med en galge.
2 av 5

Med en galge.

Wikimedia Commons

18-årige John Howard tros vara hjärnan bakom våldtäkten och riskerar livstid i fängelse.
3 av 5

18-årige John Howard tros vara hjärnan bakom våldtäkten och riskerar livstid i fängelse.

Polisen

Skolan där en svart elev våldtogs och tvingades sjunga en KKK-sång.
4 av 5

Skolan där en svart elev våldtogs och tvingades sjunga en KKK-sång.

Google Maps

Den andra eleven 17-årige Tanner Ward står åtalad som en vuxen person.
5 av 5

Den andra eleven 17-årige Tanner Ward står åtalad som en vuxen person.

Facebook

De tre eleverna ska innan våldtäkten ha utsatt eleven för rasism och sexuella övergrepp under flera månader.

Tre high school-elever är misstänkta för att ha våldtagit en funktionshindrad lagkamrat med en galge.

Enligt uppgift tvingade de tre eleverna 18-åringen ner på golvet i omklädningsrummet medan en av eleverna angrep honom med en galge och en annan sparkade galgen flertalet gånger.

Eleverna spelar alla amerikansk fotboll och är mellan 16 och 18 år gamla. De studerar vid Dietrich High Shcool i Idaho och står misstänkta för bland annat sexuella övergrepp.

Offret ska enligt Daily Mail haft inlärningssvårigheter och varit den enda svarta spelaren i laget. Vilket enligt åklagaren gör att motiven anses vara rasistiska.

Den som misstänkts vara hjärnan bakom aktionen är den lovande idrottsmannen John Howard, 18. Han tros vara den som sparkade in galgen under de sexuella övergreppen.

En annan som också blivit delgiven misstanke som en myndig person är 17-årige Tanner Ward som tros ha våldtagit offret. Den tredje eleven som är 16 år gammal kommer åtalas som en ungdom. Howard och Ward kan dömas till livstids fängelse.

Enligt åtalet skrek offret efter hjälp men ingen av skolans anställda kollade vad som hände. Familjen begär tio miljoner dollar och enligt familjen har de tre anklagade under en längre period behandlat offret illa.

Det ligger också ett åtal mot skolan och elva anställda för att de "inte skött sitt jobb" då de missat månader av övergrepp och mobbning.

Under attacken ska de anklagade dessutom kallat brottsoffret för n-ordet och använt rasistiska termer som "chicken eater", "Kool-Aid" och "vattenmelon".

De åtalade ska innan våldtäkten vid upprepade tillfällen ha juckat mot 18-åringen och simulerat analsex under träningspassen. En gång ska de åtalade också ha klätt av honom kläderna och tagit nakenbilder.

Det som dessutom gör historien ännu värre är att pojkarna tvingade brottsoffret att sjunga en Ku Klax Klan-låt kallad "Notorious KKK", skriver Washington Post.

Familjen fick reda på våldtäkten via offrets yngre bror som hört rykten på skolan och 18-åringen fördes snabbt till sjukhus.

Familjens advokat säger att det är det "mest brutala övergreppet som han skådat i hela sitt liv".

Howard ska infinna sig i domstol den 10 juni och Ward den 26 september.