Polisens ingripanden har delats av tusentals – här är sanningen bakom

Klippet har över 2 500 delningar på Facebook. Men var kommer det ifrån?


Under fredagen spreds en film i sociala medier som visar poliser i stökiga situationer med unga vuxna män.

Filmen, som bland annat lades upp av Facebook-gruppen "Stöd svenska polisen", ska enligt uppgift visa bilder från situationer i Järvaområdet utanför Stockholm, bland annat i Rinkeby.

Bildkälla: Facebook

Enligt Christoffer Bohman, biträdande polisområdeschef i Järva, har några av sekvenserna från ett parkeringsgarage i filmen tidigare släppts för tv-programmet "Efterlyst".

Vissa delar har också använts för internt bruk hos polisen i Järva.

Men andra delar av filmen kan han i nuläget inte svara på var de kommer ifrån.

– Vi har filmkameror på oss när vi jobbar. Inte alltid, men ofta. Det gör ju att vi har mycket material, säger Christoffer Bohman till Nyheter24.

Bildkälla: Facebook

Filmen visar flera turbulenta ingripanden från polisen med unga vuxna män.

Men enligt Christoffer Bohman hör inte detta till vanligheterna i området.

– Tittar man på filmen ser det ut som att det är riktigt hey baberiba i området. Och det är faktiska händelser. Så här ser det ut ibland, men långt ifrån ofta, säger Christoffer Bohman och fortsätter:

– Jag har jobbat varje helg i yttre tjänst sedan i augusti, och jag har inte hamnat i en sådan här situation någon gång. Så ja, det händer, men inte jätteofta, säger han.

Läs också om uppgifterna som pekade på att ett ryskt tv-team ville betala Rinkebyungdomar – för att börja slåss.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.