Mannen attackerade vid flera tillfällen kvinnor iförda huvudduk.
1 av 5
Mannen attackerade vid flera tillfällen kvinnor iförda huvudduk. - Foto: Polisen/TT (montage)
Han har vid minst två tillfällen skrikit rasistiska glåpord.
2 av 5
Han har vid minst två tillfällen skrikit rasistiska glåpord. - Foto: Polisen
Och håller fram bacon...
3 av 5
Och håller fram bacon... - Foto: Polisen
... framför muslimska kvinnor.
4 av 5
... framför muslimska kvinnor. - Foto: Polisen
5 av 5
- Foto: TT News Agency / Henrik Montgomery / TT

Man attackerade kvinnor i slöja – höll rått bacon framför dem

En 50-årig man har vid upprepade tillfällen attackerat kvinnor som burit huvudduk och skrikit rasistiska glåpord i Stockholms lokaltrafik.


En 50-årig man har vid upprepade tillfällen attackerat kvinnor som bär slöjor. Han ska bland annat ha hållit upp rått bacon framför kvinnorna och sagt att han "hatar muslimer" och "hatar negrer".

Polisen

Mannen står nu åtalad för ofredande och hets mot folkgrupp, uppger Brottscentralen.

Den första händelsen skedde den 19 april 2015 då han attackerade tre kvinnor, samtliga bärande huvudduk, på ett pendeltåg mot Märsta norr om Stockholm. Både kvinnorna och ett vittne har vittnat för polisen om hur mannen följer efter kvinnorna med något i handen som han sedan äter.

– Han gick fram till tre kvinnor som hade slöja på sig och höll baconet mot deras ansikten och deras händer. Han sade: "Vadå, får jag inte äta bacon?", berättar ett vittne i förhör.

Polisen

Två av kvinnorna var på besök i Sverige och försökte gå undan från mannen som ihärdigt fortsätte och sa meningar som: "Det här är Sverige, jag hatar muslimer".

Mannen var enligt polisen berusad vid tillfället och greps vid Märsta station – men sen hände det igen. Exakt ett år senare attackerade mannen på nytt vid tunnelbanestationen Hornstull i centrala Stockholm. Han skrek då rasistiska glåpord mot främst en kvinna.

TT

Kolla här på filmen som visar vardagsrasismen mot muslimska kvinnor.

/
SL
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.