Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tre män döms för Facebookvåldtäkten – alla får fängelse

- 25/04/2017, 14:24
1 av 3

Facebook / TT Bild

2 av 3

TT Bild

3 av 3

Facebook

Männen misstänkta för Facebookvåldtäkten har dömts, alla tre får fängelse.

Det var i slutet av januari som tre män filmade och livesände ett övergrepp i en stor Facebook-grupp.

Männen, 18, 21 och 24 år gamla, greps i samband med övergreppet. De yngre männen åtalades för våldtäkt. Den äldre mannen åtalades för medhjälp till våldtäkt och grovt förtal.

Idag har Uppsala tingsrätt dömt de tre männen för våldtäkt, medhjälp till våldtäkt, underlåtenhet att avslöja våldtäkt samt för grovt förtal.

Alla döms till fängelse

18-åringen döms till ett års fängelse för våldtäkt och ringa narkotikabrott. 21-åringen döms till fängelse i två år och fyra månader för våldtäkt, medhjälp till våldtäkt, rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott.

24-åringen, som filmade våldtäkterna, dömdes till fängelse i sex månader för grovt förtal, ringa narkotikabrott och underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

Målsägande befann sig i en särskilt utsatt situation vilket två av männen utnyttjade.

– Även om hon, på det sätt de tilltalade menar, har samtyckt till att ha samlag, är det inte möjligt för en person som befinner sig i en sådan utsatt situation att ge samtycke. De ska därför fällas till ansvar för våldtäkt, säger rättens ordförande Nils Pålbrant i ett pressmeddelande från tingsrätten.

Nyheter24 har tidigare skrivit om IT-experten som säger att det kanske inte finns någon film.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.