Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här lämnar 19-åringen bomben på tunnelbanan och går till skolan

- 27/04/2017, 11:35 -

Tonåringen var inspirerad av IS och hade byggt bomben hemma.

På de skrämmande bilderna från övervakningskameran syns hur tunnebanetåget kommer in till perongen och dörrarna öppnas. Ut går en ung kille och lämnar kvar en svart ryggsäck på golvet i vagnen.

I ryggsäcken har 19-åringen riggat en bomb fylld med stålkulor och kopplat den till en klocka. Bomben är inställd på att sprängas 13 minuter senare.

Tonåringen går lugnt bort från perrongen när tåget åker vidare med minst 10 personer i närheten av den svarta ryggsäcken.

Som tur är smäller aldrig bomben av och 19-åringen grips dagen efter. Han säger att han bara ”ville skämta” med bomben den 20 oktober 2016.

Nu åtalas han för innehav av explosiva ämnen. Den nu 20-årige mannen säger att han är oskyldig och fortsätter hävda att allt bara skulle vara ett skämt.

Under utredningen har polisen hittat bevis för att mannen förberett bombdådet noga, i hans iPad hittade polisen anvisningar hur man bygger bomber. Mannen själv hävdar att han inspirerats av IS terrordåd.

Den nu 20-årige mannen har diagnosticerats med Aspergers, vilket kan göra att man har svårt att umgås med andra människor och kan lida brist på empati.

IS har tidigare hotat med nya terrordåd i London. Bland annat skulle de klä ut sig till turister.

Nyheter24 har tidigare visat ett videoklipp som visar hur en terrorist testar en bomb i London, mitt bland barnens leksaker.