- Foto: Facebook/Youtube

Fruktansvärd video visar hur polisen skjuter Philando, 32, till döds

Polisen som sköt har nu frikänts i domstol. Varning för extremt starka bilder.


Grafiska bilder som visar hur en svart skolanställd man skjuts av polisen har släppts. Skjutningen som skedde i Minnesota i USA i juli förra året gav upphov till massprotester.

Philando Castille, 32, satt i sin bil tillsammans med sin fästmö Diamond Reynolds och hennes fyraåriga dotter när polisen sköt honom till döds.

Polismannen Jeronimo Yanez hävdade i domstol att han stoppade Castille eftersom han tyckte att formen på hans näsa påminde om en man som var efterlyst för väpnat rån.

Du kan se den fruktansvärda händelsen, filmad med polisens egen kamera, i klippet ovan. I filmen kan man höra hur Castille säger att han har ett vapen och är en licensierad vapenägare. Yanez säger då åt honom att inte ta upp pistolen och skjuter kort därefter ihjäl honom med sex skott.

Polismannen åtalades för dråp men blev i förra veckan frikänd i domstol av en jury som till största delen var vit. Det rapporterar Mirror.

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde polisen fått fängelse?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.