Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fruktansvärd video visar hur polisen skjuter Philando, 32, till döds

- 21/06/2017, 10:01 -

Polisen som sköt har nu frikänts i domstol. Varning för extremt starka bilder.

Grafiska bilder som visar hur en svart skolanställd man skjuts av polisen har släppts. Skjutningen som skedde i Minnesota i USA i juli förra året gav upphov till massprotester.

Philando Castille, 32, satt i sin bil tillsammans med sin fästmö Diamond Reynolds och hennes fyraåriga dotter när polisen sköt honom till döds.

Polismannen Jeronimo Yanez hävdade i domstol att han stoppade Castille eftersom han tyckte att formen på hans näsa påminde om en man som var efterlyst för väpnat rån.

Du kan se den fruktansvärda händelsen, filmad med polisens egen kamera, i klippet ovan. I filmen kan man höra hur Castille säger att han har ett vapen och är en licensierad vapenägare. Yanez säger då åt honom att inte ta upp pistolen och skjuter kort därefter ihjäl honom med sex skott.

Polismannen åtalades för dråp men blev i förra veckan frikänd i domstol av en jury som till största delen var vit. Det rapporterar Mirror.

Borde polisen fått fängelse?