Det var den 11 juli som ett misstänkt sexuellt ofredande skedde på en buss i Malmö. Bussen på bilden är dock från ett annat tillfälle.
1 av 2
Det var den 11 juli som ett misstänkt sexuellt ofredande skedde på en buss i Malmö. Bussen på bilden är dock från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Polisen
Nu vill polisen komma i kontakt med en ung man som ingrep och avbröt det sexuella ofredandet.
2 av 2
Nu vill polisen komma i kontakt med en ung man som ingrep och avbröt det sexuella ofredandet. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/Scanpix

Ung kvinna antastades på buss – nu söker polisen viktigt vittne

Polisen släppte bild på en man som misstänks för sexuellt ofredande mot en kvinna på en buss. Nu har han överlämnat sig till polisen.


Det var strax innan klockan 15.00 den 11 juli som ett misstänkt sexuellt ofredande mot en kvinna i 30-årsåldern skedde på en buss mellan Värnhem och Triangeln i Malmö.

– Mannen ska ha tagit på och sexuellt ofredat en kvinna på bussen. Han har även blottat sitt kön på bussen. En medresenär, en ung man, avbröt detta. Den misstänkte blev då aggressiv och försökte misshandla den unge mannen. Han utdelade slag, men träffade inte, säger Nils Norling, presstalesman för polisen i Malmö, till Nyheter24.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Polisen gick först ut med en bild på den misstänkte förövaren och vädjande efter allmänhetens hjälp att hitta honom. Han är misstänkt för sexuellt ofredande. I veckan lämnade han över sig till polisen som då kunde förhöra honom.

Men polisen behöver mer hjälp från allmänheten. Nu vill de komma i kontakt med den unga mannen som ingrep och avbröt det sexuella ofredandet. Det har de gjort genom en ny efterlysning på sin Facebooksida.

– Vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med honom. Han är inte på något sätt misstänkt för något brott, utan har tvärtom agerat föredömligt och visat stort civilkurage, säger Nils Norling.

Polisen tror att mannen har viktiga iakttagelser som kan bli värdefulla i den fortsatta utredningen.

Har du information som kan hjälpa polisen? Hör av dig till 114 14.

Se även klippet om när Frida smygfotades i tunnelbanan:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Port sprängd i flerbostadshus i Åkersberga

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år och lämnar minusräntan. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

1 timme sedan
Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Österåker: Polisen rapporterar om detonation

1 timme sedan
"Explosion vid flerfamiljshus i Åkersberga.", skriver polisen på sin hemsida.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

1 timme sedan
Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.