Så här mycket pengar har Anders Adali rånat ihop under alla år

- 08/10/2017, 18:23

I början av 00-talet var Anders Adali en av de mest aktiva rånarna i Sverige. Nu avslöjar han hur mycket han rånade ihop under alla år.

Idag släpper SVT sin nya true crime-serie "Helikopterrånet" på SVT Play. I sex delar skildras där det spektakulära helikopterrånet mot en värdedepå i Västberga 2009 då flera rånare kom över ett byte på 39 miljoner kronor – pengar som aldrig återfunnits.

I serien medverkar den före detta rånaren Anders Adali. I början av 00-talet var han en av de mest aktiva rånarna i Sverige.

Anders AdaliAnders Adali. Bildkälla: SVT

Anders Adali levde ett dubbelliv genom att vara en arbetande familjefar på ytan samtidigt som han ägnade sig åt grova rån i hemlighet.

Han utförde sitt första rån när han var 19 år gammal. Under de kommande tio åren rånade han sedan allt från depåer och transporter till bankomater och butiker.

– Summan jag har rånat för under alla år? Det är rånsummor på kanske lite mer än 80 miljoner totalt under alla år, säger Anders Adali i programmet.

Serien "Helikopterrånet" visas i sex delar på SVT Play den 8 oktober och sänds söndagar på SVT 1 klockan 22.00 med start 8 oktober.

Se också videon om nya detaljer om rånet

Läs också om allt du behöver veta om helikopterrånet 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Minns du helikopterrånet?