Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 mord som har helt sjuka motiv: "Jag hatar måndagar"

- 29/10/2017, 18:59 -
Det finns många anledningar till att en mördar någon.
1 av 4

Det finns många anledningar till att en mördar någon.

TT

Vi har listat sex motiv som vi bara inte kan förstå.
2 av 4

Vi har listat sex motiv som vi bara inte kan förstå.

TT

För att Slender man sa åt mig.
3 av 4

För att Slender man sa åt mig.

TT

För att min syster tog fjärrkontrollen.
4 av 4

För att min syster tog fjärrkontrollen.

TT

Inga motiv till mord är okej. Men det finns vanligare och ovanligare motiv. Dessa sex mord har en annorlunda historia bakom sig.

Det finns alla möjliga motiv till varför en mördar. Det kan vara ett triangeldrama, en hämndaktion eller, i värsta fall, av rent nöje. Vi har listat sex personer som har mördat på grund av sådant som kan ses som små saker.

"Jag gillar inte måndagar"

Den då 16-åriga Brenda Ann Spencer från USA, Kalifornien, bestämde sig en måndagsmorgon 1979 för att, från sitt hus, skjuta mot skolan hon gick i.

Barn träffades av kulorna och föll till marken. Brenda fortsatte skjuta tills en polis körde till skolan och blockerade Brendas sikt med sin bil.

En journalist ringde till Brenda, bara på känslan. Polisen hade gått ut och sagt ungefär vilka hus skytten kunde vara i och journalisten testade ringa runt till husen. 

Journalisten ringde tillslut till rätt hur och Brenda svarade i telefonen. Journalisten frågade henne vem som kan vara den som skjuter. Brenda sa sin egen adress och när journalisten sade: "Det är ju din adress" så svarade hon: "Ja, vem tror du skytten är då?".

På frågan "Varför gör du det här?" svarade Brenda iskallt: "Jag gillar inte måndagar. Det här livar upp."

Totalt dog två vuxna som jobbade på skolan och åtta barn och en polis skadades, skriver NY Daily news.

Mördade mamma efter bråk om Avril Lavigne-biljetter

Robert Lyons, en 39-årig man från USA, dömdes 2012 till 40 år fängelse efter att ha knivhuggit sin mamma. Motivet?

Roberts mamma Linda Bolek, 61 år gammal, mördades av sonen eftersom att hon vägrat fixa bra biljetter till Avril Lavignes nästa konsert, skriver Huffington post.

Han lider av bipolär sjukdom som han säger inte hade något med mordet att göra.

Fick inte ett tack för maten han lagat

Fergus Glen, 36 år gammal från USA, lagade en trevlig middag till sin yngre bror Craig Glen 2003. När han inte fick ett "tack för maten" blev han arg. Väldigt arg.

Så pass arg att han började hugga Craig med en yxa, till döds. De hade haft en dispyt en längre tid men det utestående tacket var det som fick Fergus att tappa det helt, skriver NZ herald.

– Han bara irriterade mig och jag gjorde det. Jag är inte stolt men jag gjorde det.

Slender man

Under rättegången. Bildkälla: TT

För några år sedan cirkulerade en meme på "Slender man". En lång man utan ansikte, och till det en historia om att en inte vill stöta på honom i skogen. Tittar du på honom – då dör du.

Kanske kommer du ihåg spelet? Det gick ut på att man gick igenom en stor skog och skulle akta sig för "Slender man". Tittade du på honom kom han sakta men säkert närmare.

Målet var att snabbt gå utan att titta på honom och hitta lappar medan han jagade dig i den bläcksvarta skogen. Läskigt? Ja, otroligt.

Två 12-åriga tjejer i USA planerade tidigare i år att mörda en klasskamrat. Anissa Weier och Morgan Geyser lurade in henne i skogen och högg henne 19 gånger. Mirakulöst överlevde hon. Men motivet till det tilltänkta mordet kommer få dig att rysa.

Till polisen sa flickorna att de var tvungna att mörda klasskompisen eftersom att Slender man hade besökt dem i deras drömmar och bett dem att göra det. Han kunde teleportera sig och dessutom läsa deras tankar, skriver The telegraph.

Ville shoppa

Seriemördaren Dana Sue Gray, 59 år gammal från USA, hade ett motiv till sina mord. Hon älskade att shoppa och mördade för att kunna sno kreditkort.

Bara inom timmar efter morden så gick hon på en riktigt shoppingrunda och spenderade tusentals kronor. 1994 dömdes hon för morden på två äldre kvinnor.

Hon slapp dödstraff eftersom att hon erkände men kommer sitta inne för resten av livet. Hon påstår att hon verkligen inte kunde låta bli att shoppa, skriver NY Daily news.

Syskonbråk över fjärrkontrollen

Bildkälla: TT

Syskonkärlek i all ära… Men ibland går det alldeles för långt.

2011 mördade 13-årige Alexander Zajac från Ryssland sin 17-åriga syster Julianna efter att de bråkat om fjärrkontrollen. Pojken sköt systern i ansiktet senare samma dag.

Alexander var för ung för att kunna dömas till något brott, skriver Metro Uk.

Se också videon om vad 6 dödsdömda brottslingar sagt innan de dött:

Läs också allt om OJ Simpsons fall som han nyligen släpptes för

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du hört om dessa fall tidigare?