Fallet Bobby, Abbas Rezai, Ivan Ivancevic, Isakin Jonsson.
Några av de värsta morden som begåtts i Sverige. - Foto: TT

Fem av Sveriges mest brutala mord

Offret fick penisen avklippt och nedstoppad i sin egen hals - en samling av några av de mest brutala morden som begåtts i Sverige.


Trots att det begås cirka 100 mord och dråp per år i Sverige, så finns det vissa som är svårare att glömma än andra. Detta är en samling av 5 av de mest brutala morden som begåtts i Sverige.

Fick penisen avklippt och nedstoppad i sin egen hals.

Efter en midsommarfest 2010 begav sig 33-åriga Andres Rodrigo Arellano Arancibia hem till sin vän Ivan Ivancevic, 30, och påbörjade en bestialisk misshandel som resulterade i Ivancevis död.

Arancibia misshandlade först offret med en köttklubba, förde in en syl i offrets anus och klippte avslutningsvis av Ivancevis penis med en sax. Han tvingade sedan ner den i offrets hals.

Under mordet ska Arancibia ha varit  påverkad av alkohol, narkotika och receptbelagda droger. Konstigt nog ska vännerna ha festat tillsammans dagen innan och då ha varit på goda termer. Arancibia dömdes till 18 års fängelse för mord och grov stöld, och motivet för mordet har aldrig fastställts.   


Bildkälla: TT

Offret tvingades svälja skållhet olja

År 2005 skakades den lilla staden Högsby av det brutala mordet på 20-årige Abbas Rezai. Abbas lurades till en lägenhet, i tron om att han skulle få prata med sin dåvarande flickväns föräldrar och be om hennes hand. Väl där påbörjades en långdragen och extremt våldsam misshandel.

Pappa, Raoof Ataei, ska först ha misshandlat Abbas med både ett basebollträ och ett järnrör innan mamma, Leyla Ataei, hällde het olja över honom. Olja som han också tvingades dricka. Raoof högg slutligen ihjäl offret med en kniv.

Parets 17-årige son dömdes först ensam för mordet och avtjänade fyra år i sluten ungdomsvård, innan han uppgav att det faktiskt var hans föräldrar som begick mordet. Föräldrarna dömdes till 10 års fängelse.  

Offrets huvud låg avhugget på diskbänken

År 2011 högg den då 32-åriga Isakin Jonsson sin 40-åriga flickvän, Helle Christensen, till döds. Efter det skar han halsen av henne ett flertal verktyg och lämnade sedan huvudet på parets diskbänk. Det mest bisarra med händelsen är att Isakin ska ha skurit av andra kroppssdelar, som han sedan stekte och åt. 

I polisutredningen förklarade han att han styrdes av röster, och upplevde allt som i en film. Isakin dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård.

Bildkälla: TT


10-åringen tvingades ligga naken i snön

Mordet på Bobby skakade år 2006 hela Sveriges, både på grund av brottets natur och Bobbys unga ålder. 10-årige Bobby bodde med sin mamma, Niina Äikiä och hennes pojkvän Eddy Larsson i Norra Småland. Bobby anmäldes som försvunnen, men kroppen hittades i en sjö efter att Niina Äikiä erkänt mordet för polisen.  

Månaden som ledde upp till Bobbys död var fylld med tortyr och smärta. Offret utsattes av bland annat el-chocker, utdragen misshandel och fick stå naken i snö i flera timmar i sträck.  

Obduktionen av Bobbys kropp visade att barnet kvävts av sin egen spya, efter att hans medvetslösa kropp placerats i sin säng. Bobby ska ha blivit okontaktbar efter att han tvingats ligga i snö under en längre tid. Niina Äikiä och Eddy Larsson dömdes till 10-års fängelse samma år.

Mördaren drack offrens blod   

Efter att ha skickat anonyma hotbrev, så högg Lennart Persson ihjäl sina fostersystrar. Sedan drack hann deras blod och åt av deras kroppar. De både systrarna, Anna Norell, 18, och Camilla Lifvendahl, 34, mördades under två olika tillfällen med knivhugg. 

Lennart förklarade senare att han under lång tid varit “blodtörstig” men att han efter morden saknar sina systrar. Efter en utredning dömdes Lennart år 2006 till sluten psykiatrisk vård.

Se även: Våldtäkt och tortyr – här är sex mord på barn som skakade Sverige

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kände du till dessa mord sedan innan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.