Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wilmas pojkvän bestrider omhäktning –  vill släppas fri

- 05/12/2019, 11:14 -

Den 22-åriga man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på Wilma Andersson vill släppas på fri fot och bestrider omhäktning.

För sex dagar sedan kunde polisen bekräfta, efter att ha hittat en kroppsdel under en sökinsats. att Wilma Andersson, 17, inte längre var vid liv.

Och sedan en tid tillbaka sitter Wilmas pojkvän, en 22-årig man, häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på henne. 

Under tiden 22-åringen suttit häktat har anklagelserna mot mannen stärkts enligt åklagare Jim Westerberg, som nu har begärt en omhäktning av honom.

Åklagaren Jim Westerberg har tidigare berättat att anklagelserna mot mannen har stärkts under tiden han suttit frihetsberövad och begärt en omhäktning av 22-åringen.

Omhäktningen är något som den 22-åriga mannen bestrider då han vill bli släppt på fri fot.

– Han förnekar ju till alla anklagelserna och vill inte vara frihetsberövad, för han anser inte att det finns skäl till det. Han menar att han inte har gjort sig skyldig till det som påstås, säger mannens advokat Beatrice Rämsell till GT.

En ny häktningsförhandling kommer att äga rum i Uddevalla tingsrätt under fredagen.

MER: Misstänkta mordet på 17-åriga Wilma Andersson – här är allt som hänt