Filmstadens snacks är dyrare än i kiosk och butik.
Filmstadens snacks är dyrare än i kiosk och butik. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Christine Olsson/TT

Så mycket dyrare blir det att handla snacks på Filmstaden

Filmstadens beslut, som innebär att biobesökare förbjuds att ta med eget snacks, har mött hård kritik. Men hur mycket dyrare blir det egentligen att köpa godis, läsk och popcorn hos Filmstaden i stället?


Det var för en dryg vecka sedan som Filmstaden tog beslutet som alltså i praktiken innebär att biobesökarna inte tillåts ta med godis, läsk, chips och popcorn utifrån.

Istället ska all förtäring köpas direkt av personalen på biografen, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

— Då detta fortfarande är nytt så har jag förståelse för om det kan komma som en smärre chock för dem som ännu inte tagit del av beskedet, sade Caroline Hellström, pressansvarig hos Filmstaden, till Folkbladet under måndagen. 

Filmstadens snacksbesked väcker ilska

Men biopublikens känslor kring beslutet sträckte sig bortom bara chock. Många besökare har, i sociala medier, rasat över beskedet om att de nu måste handla i Filmstadens egna butiker.

Vissa går till och med så långt som att säga att de inte längre kommer att besöka Filmstadens biografer om inte förbudet dras tillbaka.

Här kan du läsa mer om det.

Dyrare snacks väntar hos Filmstaden

Många biobesökare har haft invändningar mot att de nu behöver betala mer för sitt snacks. Men är det faktiskt dyrare hos Filmstaden? Enligt en granskning från TV4 är svaret ja.

När TV4 tittar på priserna på Filmstaden "Biopalatset" i Göteborg och jämför med en närliggande kiosk och matbutik kommer man fram till följande:

  • Popcorn: Från 49 kronor hos Filmstaden, 15 kronor i kiosken respektive matbutiken.
  • Coca Cola (50 cl): 27 kronor hos Filmstaden, 23 kronor i kiosken och 17 kronor i matbutiken.
  • Ahlgrens Bilar: 27 kronor hos Filmstaden, 22 kronor i kiosken och 17 kronor i matbutiken.
/