Sebastian Siemiatkowski är vd på Klarna.
Sebastian Siemiatkowski är vd på Klarna. - Foto: Axel Hilleskog/SvD/TT och Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Sebastian Siemiatkowskis lön – så mycket tjänar Klarna-vd:n

Sebastian Siemiatkowski grundade Klarna år 2005 och sedan dess har betaltjänsten vunnit allt mer mark på den globala marknaden, vilket även märks på 40-åringens privatekonomi.


Tillsammans med Niklas Adalberth och Victor Jacobsson grundade Sebastian Siemiatkowski betaltjänsten Klarna år 2005. Numera sitter den senare på vd-posten och framgångssagan är ett faktum.

Likt många andra företag har dock Klarna ställts inför nya utmaningar i och med den tuffa ekonomin och nyligen meddelade man att hundratals anställda kommer att sägas upp.

Här kan du läsa mer om Klarnas senaste nedskärning.

Sebastian Siemiatkowskis familj: Frun Nina och tre barn

Vid sidan av sitt hårda arbete lever Sebastian Siemiatkowski ett familjeliv tillsammans med sin fru Nina Siemiatkowski. De gifte sig år 2014 och har tre barn tillsammans.

Klarna-vd:n har tidigare skapat rubriker för att han, trots sina massiva förmögenhet, inte planerar att låta sina barn ärva några av pengarna. 

Läs mer om Sebastian Siemiatkowskis beslut om barnen och pengarna här.

Sebastian Siemiatkowskis lön – så mycket tjänar han

Men hur mycket pengar rör det sig om då? En hel del, visar det sig när Nyheter24 kikar närmare på Sebastian Siemiatkowskis lön och förmögenhet. 

Sebastian Siemiatkowski. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Under 2020 hade nämligen 40-åringen, enligt dokument från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst som landade på 9 740 504 kronor.

Därmed kunde Siemiatkowski leva på strax över 800 000 kronor i månaden. 

Här kan du läsa om Sebastian Siemiatkowskis lön för 2019, och miljardtillgångarna i bolagen.

/
Relaterat
Senaste nytt

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

Dagen efter budgetuppgörelsen i USA lovar president Joe Biden att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd. Jag försäkrar våra allierade, det amerikanska folket och Ukrainas folk att de kan räkna med vårt stöd. Vi kommer inte att avbryta stödet.

Läsk och godis ökar i krisen

1 timme sedan
En svagare ekonomi har fått hushållen att köpa mindre frukt och grönt. Men försäljningen av läsk och godis har samtidigt ökat.

Försvarets vapen i Tove-målet – nya vittnen

1 timme sedan
Två unga kvinnor dömdes till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. Men när fallet nu ska upp i hovrätten kan utfallet bli något helt annat. Jag skulle absolut inte räkna hem någonting, utan det här är en öppen process, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

Kristianstad: Polisen rapporterar om trafikhinder

3 timmar sedan
"Permobil kör ute på riksväg, RV21.", skriver polisen på sin hemsida.

Sunak: Inte aktuellt skicka militär till Ukraina

idag 15:52
Storbritanniens försvarsminister Grant Shapps fick många att höja på ögonbrynen med sitt besked om att brittiska militärinstruktörer kan skickas till Ukraina. Nu tonar premiärminister Rishi Sunak ned uttalandet, och understryker att Shapps förslag inte är aktuellt "här och nu".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.