Onsdag 17 Aug
Stockholm

Knepen folk inte känner till – så blir din semester billigare

Man bör i år ställa in sig på att sommarens semesterresor blir dyrare än väntat.
Man bör i år ställa in sig på att sommarens semesterresor blir dyrare än väntat. Foto: Pexels och Fredrik Sandberg/TT

Sommarsemestern knackar på dörren, samtidigt som inflationen gör att resan troligtvis lär svida mer än vanligt i plånboken. Det här är knepen som kan göra din semester billigare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För många står sommarens utlandssemester för dörren. Samtidigt är inflationen den högsta på flera decennier, vilket inte bara drabbar Sverige – utan även flera av svenskarnas mest populära resmål.

Därmed bör man i år ställa in sig på att sommarens semesterresor blir dyrare än väntat, och plånboken behöver vara mer välfylld än vanligt. Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på

Så sparar du pengar när du bokar din resa

SVT har pratat med reseproffset Alex Waltner som driver en av Sveriges största resebloggar om genvägarna som kan göra din resa billigare. 

Var ute i god tid, leta efter sista minuten och res på en tisdag. Det är några av tipsen som kan göra din semester billigare. SVT listar även ytterligare knep som kan vara värda att ta till, som många kanske inte känner till. 

Tipsen som kan göra din resa billigare: 

• Om du redan vet vilka datum du ska resa bör du hålla utkik efter early-bird rabatter.
• Istället för tur och retur kan det ibland vara billigare att boka två enkelresor.
• För att undvika onödiga utgifter ska du läsa igenom villkor, bland annat bagageregler.
• Om du har köpt något utomlands som är godkänt som tax-free så kan du kräva tillbaka momsen. 

Så får du en billigare hotellvistelse 

Det finns även knep att ta till när man bokar hotell för att komma billigare undan, något som Alex Waltner tipsar om. Istället för att boka online kan man gå direkt via hotellet. 

– När man ska boka hotell är det bra att höra av sig direkt till hotellet. Bokningssajterna tar ut en provision på 15-30 %. Då kan man skicka ett mejl eller ringa och säga: “Jag bokar gärna via hotellet direkt och stöttar er så mycket som möjligt. Har ni något speciellt erbjudande om man bokar via er direkt?, säger Waltner till SVT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.