Lördag 25 Jun
Stockholm

Prischock på solsemestern – dyra turistfällorna som du kan undvika

Dyra turistfällorna att undvika på semestern
Äntligen är sommaren här och många ser fram emot att få ett miljöombyte – men det kan bli dyrt i år. Foto: Pexels och Jessica Gow/TT

Är du sugen på att resa i sommar och få ett miljöombyte? Det kan kosta dig dyrt när inflationen skenar. Men det finns vissa onödiga utgifter som du lätt kan undvika för att skona plånboken, berättar privatekonomen Arturo Arques för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Äntligen är sommaren här och många ser fram emot att få ett miljöombyte och att resa utomlands under ledigheten. Inflationen är samtidigt den högsta på flera decennier – vilket gör att sol och bad kommer bli svettigt för plånboken i år. 

Även svenskarnas mest omtyckta resmål drabbas nämligen av den stegrande inflationen. Här kan du läsa mer om var det är lägst semesterkostnader

Dyrare med solresor – turistfällorna att undvika

Nyheter24 har tidigare frågat Arturo Arques, privatekonom på Swedbank, om vad du ska tänka på för att spara pengar när du bokar sommarsemestern

Nu berättar han vilka dyra turistfällor man ska passa sig för – för att skona semesterkassan. 

– Undvik traditionella turistorter och turiststråk. Vad noga med var du växlar valuta och var inte rädd för att pruta när möjlighet ges och fråga alltid om priset innan du åker iväg med taxi, förklarar Arturo Arques och fortsätter:

– Det kostar att växla valuta. Det kan variera rätt mycket i pris vad det kostar. Var noga med att titta på vad de tar betalt, ta inte första bästa. Om man är på charterresa så kan man ju prata med turistbyrån eller reseledarna var man växlar valuta billigast. 

Foto: Pexels

Dyra utgifterna som du kan slippa på semestern

Arturo Arques förklarar att vissa växlingskontor inte tar några avgifter, men ger dig en dålig växlingskurs – medan vissa kan ha en bättre växlingskurs, men tar högre avgifter. Därmed menar han att det gäller att kolla vad som blir billigast totalt sett. 

– Samma sak om du betalar med kort när du är ute och reser utomlands. Då kan du välja, när du är utomlands, om du vill betala i lokal valuta eller i egen valuta. Oftast brukar det vara billigast att välja att bli debiterad i lokal valuta. 

Arques förklarar även att det finns vissa utgifter där man lätt kan komma billigare undan. 

– Onödigt dyra restauranger. Kolla på plats var lokalbefolkningen går, de vet var den bästa och mest prisvärda maten och drycken serveras, förklarar Arturo Arques för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.