Förhandlingarna pågår på övertid mellan pilotfacken och flygbolaget SAS.
Förhandlingarna pågår på övertid mellan pilotfacken och flygbolaget SAS. - Foto: Johan Nilsson / TT

SAS-strejken: Förhandlingar skjuts upp till måndag

Förhandlingarna mellan SAS och pilotfacket förlängs och ska pågå till klockan 12 på måndag, säger Marianne Harnæs, SAS förhandlingsledare.


Tidsfristen för SAS-förhandlingarna gick ut klockan 11. Nu förlängs tidsfristen ytterligare till måndag klockan 12.

– Det är egentligen samma besked som förra gången. Vi skjuter upp ännu en gång, till måndag klockan 12, säger förhandlingschef Marianne Hernæs utanför Näringslivets hus i Stockholm på lördagen, till Expressen.

Enligt uppgifterna kvarstår nu endast små detaljer. 

Förhandlingarna mellan SAS och bolagets pilotfack har pågått under natten mot lördagen. Deadlinen var ursprungligen satt till midnatt på lördag, men sköts då upp till klockan 11 på lördagen.

Det var den 9 juni som pilotfacken i Sverige och Norge lämnade in ett strejkvarsel till Medlingsinstitutet, efter att förhandlingarna inte lett till nytt kollektivavtal. 

Strejken skulle inledningsvis inledas den 29 juni. Förhandlingarna sköts istället upp i 72 timmar till midnatt natten mot lördag den 2 juli. 

Enligt SAS kommunikationsdirektör Karin Nyman kan en eventuell strejk drabba mellan 200 och 250 flyg per dag, och drygt 20 000 till 30 000 passagerare, rapporterar Expressen.

TT
/
sas
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.