Pernilla Nyrensten, 50, hur Terassviten på Grand Hôtel – för drygt sex miljoner kronor.
Pernilla Nyrensten, 50, hur Terassviten på Grand Hôtel – för drygt sex miljoner kronor. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT och Björn Larsson Rosvall/TT

Entreprenören hyr Grand Hôtel-svit för 6 miljoner kronor: "Smidigt"

Pernilla Nyrensten, 50, är grundare av och vd för klädföretaget Revolution Race. Nu avslöjar superentreprenören, i influencern Margaux Dietz Youtube-video, att hon hyrt en svit på Grand Hôtel – för resten av året. Prislappen? Drygt sex miljoner kronor.


Det går bra för Pernilla Nyrensten, 50, som för bara drygt ett år sedan gick till historieböckerna som den första kvinnan att ta ett företag till Stockholmsbörsen, samtidigt som hon fortsatt innehar vd-posten.

Företaget stavas Revolution Race och tillverkar och säljer frilufts- och fritidskläder. Omsättningen i Revolution Race landade, under 2021, på drygt 894 miljoner kronor. 

Men nu är det varken omsättning eller börsnotering som gjort att uppmärksamheten riktats mot Nyrensten – utan snarare hennes boende.

Här kan du läsa om entreprenören Christian von Koenigseggs förmögenhet.

Pernilla Nyrensten hyr svit på Grand Hôtel

I en Youtube-video, publicerad av influencern Margaux Dietz, avslöjar nämligen Pernilla Nyrensten att hon hyr den exklusiva Terrassviten på Grand Hôtel. 

– Jag bor ju i Borås, en liten håla nära Göteborg. På Grand är jag minst två gånger i veckan och träffar investerare och så vidare, säger entreprenören i videon och fortsätter:

– Så jag bor här i princip. Det här är mitt rum när jag är här, så jag har hyrt det året ut. De är fantastiska här på Grand. De tar verkligen väl hand om mig. 

Läs om Pernilla Nyrenstens lön och förmögenhet här.

Pernilla Nyrenstens svit kostar 6 miljoner

Den så kallade Terassviten på Grand Hôtel, som är 78 kvadratmeter stor, har utsikt över Stockholms slott och Gamla stan. Men den är inte gratis. Enligt hotellets hemsida kostar det 25 000 kronor per natt att hyra sviten.

För Pernilla Nyrensten, som alltså ska ha hyrt sviten åtminstone från och med maj då Youtube-videon spelades in, till slutet av 2022, landar prislappen på 6 125 000 kronor, vilket Expressen var först att rapportera om. 

– Jag hyr rummet på Grand Hôtel just för att det är en smidig lösning då det tar mycket tid att hitta rätt lägenhet i Stockholm, och tid är en bristvara, säger Nyrensten till tidningen och betonar att det inte är Revolution Race som står för kostnaden. 

Läs allt om Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowskis lön här.

/
/