Designern Gudrun Sjödén lämnar sitt bolag. Arkivbild.
Designern Gudrun Sjödén lämnar sitt bolag. Arkivbild. - Foto: TT

Gudrun Sjödén lämnar bolaget efter granskning

Gudrun Sjödén lämnar sin modekoncern efter nästan 50 år. Det rapporterar Expressen som i flera artiklar granskat missförhållanden hos klädjätten – en av Sveriges största modeexportörer.


"Nu lämnar jag som anställd mitt företag efter nästan 50 år", skriver Gudrun Sjödén på Instagram och hon uppger att orsaken till att hon lämnar är "alla tunga månader sedan Expressens mediaattack i april".

I Expressens granskning från i våras vittnade ett 20-tal nuvarande och tidigare medarbetare i bolaget om mobbning, hot, kränkningar och rasism. Efteråt granskades bolaget av Arbetsmiljöverket, som bland annat bedömde att det fanns en risk för att kränkande behandling skulle uppstå framöver.

Gudrun Sjödén öppnade 1976 sin första butik, med samma namn, på Regeringsgatan i Stockholm. Kläderna säljs i dag via webb, katalog och butiker i fler än 70 länder.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.