Hur framgångsrika är egentligen jurymedlemmarna i SVT:s "Draknästet"?
Hur framgångsrika är egentligen jurymedlemmarna i SVT:s "Draknästet"? - Foto: Henrik Montgomery/TT och Anders Wiklund/TT

Miljonregn över Draknästet-juryn – hen tjänar allra mest

Vem av de fem drakarna i SVT-programmet "Draknästet" tjänar egentligen mest? Nyheter24 har kikat närmare på superentreprenörernas löner.


Otaliga entreprenörer, med affärsidéer som de tror på, har ställt sig inför drakarna i SVT:s "Draknästet" i hopp om att de erfarna och framgångsrika företagsledarna ska investera.

I juryn för årets säsong sitter fem drakar: Lena Apler, Sara Wimmercranz, Jonas Eriksson, Shervin Razani och Jacob de Geer.

Men vem av drakarna tjänar egentligen mest? Det har Nyheter24 svar på. 

Draknästet-entreprenörernas löner

Den som tjänar överlägset mest av jurymedlemmarna i "Draknästet" är Jacob de Geer. iZettle-grundaren hade nämligen, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på hela 63 286 700 kronor under 2020.

Utöver detta hade de Geer 5 273 892 kronor i överskott av kapital. Läs mer om Jacob de Geers förmögenhet här.

Jacob de Geer. Foto: Anders Wiklund/TT

Därefter kommer Collector-grundaren Lena Apler. Hon drog in en årsinkomst som slutade på 5 190 899 kronor, samtidigt som hon hade ett överskott av kapital på 2 955 238 år 2020. Här kan du läsa mer om Lena Aplers företag och framgångar.

Tätt bakom, på en tredjeplats, landar Sara Wimmercranz, en av grundarna bakom Footway. Hon hade, under 2020, en relativt blygsam årslön: 382 700 kronor. Dock hade Wimmercranz ett överskott av kapital på hela 6 431 979 kronor. Läs mer om Sara Wimmercranz inkomst här.

Lena Apler. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Jurek-grundaren och vd:n Shervin Razani landar, med 1 268 984 kronor i årsinkomst under 2020 och ett överskott av kapital på 181 017 kronor, på en fjärde plats. Här kan du läsa mer om Shervin Razanis miljontillgångar.

Minst tjänar den tidigare fotbollsdomaren och numera företagsledaren Jonas Eriksson. Under 2020 hade han en årslön som slutade på 735 691 kronor och 580 575 kronor i överskott av kapital. Även Jonas Eriksson har dock stora tillgångar i sina företag – läs mer om det här.

/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Musk vill ta betalt av alla som skriver på X

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Vattnet steg rekordsnabbt och husägare stod handfallna vid sina skadade hus. När de rekordhöga flödena i skånska Kävlingeån svämmade över i slutet av januari ökade Sydvatten tappningen av Vombsjön för att hindra dammbrott – något som pekats ut som en av orsakerna till rekordflödet.

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

KD lanserar ett första konkret förslag inför EU-valet i juni – en migrationspakt 2.0. Vi måste se till att få slut på årtionden av asyllotteri, säger partiledare Ebba Busch.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

1 timme sedan
Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.