Jonas Eriksson, 48, är en av drakarna i SVT:s "Draknästet".
Jonas Eriksson, 48, är en av drakarna i SVT:s "Draknästet". - Foto: Anders Wiklund/TT

Jonas Erikssons enorma miljontillgångar – så mycket tjänar han

Jonas Eriksson, 48, är tidigare fotbollsdomare och numera expertkommentator. Dessutom innehar han nu, i egenskap av entreprenör, positionen som drake i SVT-programmet "Draknästet". Nyheter24 har kikat närmare på Erikssons framgångar.


Med flera decennier som fotbollsdomare i bagaget har Jonas Eriksson, 48, blivit ett välbekant ansikte för fotbollsentusiaster. 

Nu syns han i stället i SVT-programmet "Draknästet" i egenskap av entreprenör och företagsledare. Där tycker bedömer han deltagarnas affärsidéer – och det med all rätt. Eriksson ligger nämligen bakom flera framgångsrika företag.

Här kan du läsa allt om "Draknästet"-profilen Lena Aplers monsterlön.

Jonas Erikssons företag omsätter miljoner

Bland annat är Jonas Eriksson vd för tränings- och hälsokedjan WE. Enligt bolagsverket hade WE Sigtuna AB en omsättning på 11 898 000 kronor under 2021, medan vinsten landade på mer blygsamma 80 000 kronor. 

Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 5 797 000 kronor.

Jonas Eriksson på Idrottsgalan 2022. Foto: Christine Olsson/TT

Den forna fotbollsdomaren är också vd för EToM AB – ett bolag som bland annat ägnar sig åt konsultation inom sport, underhållning och pr och som både äger och förvaltar aktier i andra företag. 

Detta företag omsatte 3 462 000 kronor och gick med 4 830 000 kronor i vinst under 2021. Samtidigt hade bolaget 51 992 000 kronor i tillgångar.

Utöver dessa företag är Eriksson också styrelseledamot i tillväxtkoncernen New Wave Group AB som, år 2021, hade en vinst respektive omsättning på 475 000 000 kronor och 108 000 000 kronor.

Läs om hur mycket Jonas Erikssons "Draknästet"-kollega Sara Wimmercranz tjänar här.

Jonas Erikssons lön – så mycket tjänar han

Hur ser då Jonas Erikssons lön ut? Under 2020 hade entreprenören, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 735 691 kronor, vilket gav 48-åringen en månatlig lön på drygt 61 000 kronor.

Samma år hade Eriksson ett överskott av kapital som landade på 580 575 kronor.

Här kan du läsa om Jacob de Geers miljonförmögenhet.

/
/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre vinst men Postnord tappar volymer

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.

Polisen i Lindesberg rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt påverkad lastbilschaufför stoppad på Rv 50, norr om Lindesberg", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Stockholm

"Polis och räddningstjänst kallas till Linnègatan på Östermalm med anledning av brand i en lastbil.", skriver polisen på sin hemsida.

General Motors lyfter vinstprognos

Amerikanska fordonsjätten General Motors gjorde ett starkt första kvartal och ledningen lyfter nu vinstprognosen för helåret med 500 miljoner dollar.