Skärmavbild/Lyxfällan/TV3
Lars har ett dyrt bilintresse som lett till att han har en usel ekonomi.

Lars, 55, har lagt miljonbelopp på bilar – lånar pengar från sin mamma

Lars är 55 år gammal och är fortfarande ekonomiskt beroende av sin mamma. Hans dyra bilintresse i kombination med räkningar som hamnar på hög gör att han är i stort behov av hjälp från Lyxfällans Magdalena Kowalczyk.


I den senaste säsongen av Lyxfällan åker programledaren Magdalena Kowalczyk hem till 55-årige Lars, eller “Larsa” som han också kallas, i Kopparberg. 

Larsas stora intresse i livet är att köpa och renovera gamla bilar så de får nytt liv, något som lämnat stora ekonomiska spår. Det har gått så långt att han nu börjat undvika sina vänner, då han skäms för mycket. För att undvika sin största skräck – löneutmätning – tar han regelbundet emot pengar från sin mamma. 

Orsaken till Larsas dåliga ekonomi är bilarna – vill inte sälja sin bubbla

I veckorna jobbar Larsa, som kör betongbil, i Stockholm och bor då i en husvagn. Men hemmet är på den lilla gården i Kopparberg som han hyr och där han får plats med alla sina bilar. 

Larsa har två boenden, en husvagn i Stockholm och en gård i Kopparberg. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Orsaken till Larsas usla ekonomi är just hans älskade bilar, och när Magdalena Kowalczyk kommer hem till honom visar det sig att det finns en sak som han inte är särskilt villig att göra sig av med. Hans ögonsten – den gula bubblan. 

Larsas ögonsten betyder mycket för honom. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Magdalena Kowalczyks ilska i Lyxfällan: "Jag förstår inte hur han ser sig själv i spegeln"

När Magdalena Kowalczyk drar fram budgettavlan står det klart att Larsas 22 000 i lön inte täcker hans stora utgifter. 

Under övrigt-kategorin faller bland annat cigaretter, boxer-tv, bilrelaterad shopping och hela fem olika försäkringar som Larsa inte vetat om. Totalt lägger Larsa 7 200 kronor på inköp han egentligen inte behöver, och han har fem stycken ansenliga blancolån med relativt höga räntor. 

Larsa går 14 000 kronor back. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Det innebär att Larsa går back 14 000, efter stöd från sin mamma. Larsa har lyckats hålla sig undan inkasso genom just ekonomisk hjälp från mamma, något som han känner stor skam över. 

– Larsa går back men han har inget hos Inkasso eller Kronofogden, och det beror bara på att hans mamma, 80 plus, har tagit av sina pensionspengar och stöttat sin son. Jag förstår inte hur han ser sig själv i spegeln, på riktigt. Det är skamligt, säger Magdalena Kowalczyk. 

Det blir ord och inga visar när Magdalena Kowalczyk hälsar på. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Lars i Lyxfällan har lånat på sig en miljon kronor 

För att tydligare få Lars att inse sitt ekonomiska beteende har Magdalena gjort upp en tidslinje över hans skulder. Vad Lars totalt har lånat på sig under det senaste decenniet landar på svindlande 1 058 200 kronor – och när han har amorterat klart kommer han ha betalat drygt 1,9 miljoner kronor. 

Lars har lånat miljonbelopp över det senaste decenniet. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Philip Diabs hårda känga till Lyxfällan-deltagaren: "Du snackar skit"

Även livschoach Philip Diab går hårt åt det faktum att Larsas mamma hjälper honom ekonomiskt – och ställer sig även kritisk till rökningen. Under samtalet lovar Larsa att han ska sluta röka samma dag då han menar att han dessutom redan börjat skära ned. Men det är då Philip Diab brinner till. 

I samtalet med Philip Diab lovar Larsa att han ska sluta röka. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

– Du snackar skit, vet du det. Du är inte hundra procent säker för att du har tjuvstartat. Det är en jävla skillnad på att skära ner rökningen och att sluta helt, säger Diab. 

Philip Diab går hårt åt Larsas löfte. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

– När du säger så här till mig nu så säger jag att jag ska visa dig, kontrar Larsa. 

– Det är inte mig du ska visa. Jag struntar i om du röker eller inte, det är inte mig du ska visa, säger Philp Diab. 

Lars i Lyxfällan har lagt 1,3 miljoner på bilar – senaste tio åren

De senaste tio åren har Larsa lagt drygt 1,3 miljoner på sina bilar. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Vid ännu en av Magdalena Kowalczyks uträkningar får Larsa det svart på vitt att bilkontot, på ett års tid, landar på hisnande 62 200 kronor. De senaste tio åren har Larsa lagt drygt 1,3 miljoner på sina bilar, och nu återstår det att rycka av det tuffaste plåstret av dem alla. Kommer Larsa klara av att sälja sin älskade ögonsten – den gula bubblan? 

Vill du veta hur det går för Lars? 

Lyxfällan sänds på tisdagar klockan 20.00 i TV3 och på Viaplay.

/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

1 timme sedan
"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.