Kristofer Tonström, 43, är vd för Clas Ohlson.
Kristofer Tonström, 43, är vd för Clas Ohlson. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Malin Hoelstad/SvD/TT

Kristofer Tonströms miljonlön – är vd för butiksjätten Clas Ohlson

De flesta svenskar har någon gång handlat hos butiken Clas Ohlson – och det märks på de miljardbelopp som bolaget omsätter varje år. Nyheter24 har kikat närmare på Clas Ohlson-vd:n Kristofer Tonströms inkomst.


Clas Ohlson grundades redan 1918 och finns numera i Sverige, Norge och Finland. Sedan i mars 2021 är det Kristofer Tonström, 43, som är vd för butikskedjan. 

– Clas Ohlson har redan nu en fantastisk position på marknaden och det ska bli otroligt spännande att tillsammans med alla medarbetare få bidra till den transformationsresa som bolaget har påbörjat, sade Tonström i ett pressmeddelande då. 

Clas Ohlson omsätter miljardbelopp

Samma år som Kristofer Tonström tillträdde omsatte Clas Ohlson Aktiebolag 8,2 miljarder kronor, medan man hade en vinst på 545 miljoner kronor. Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 6,1 miljarder kronor. 

Kristofer Tonströms lön – drar in miljoner

Hur ser då Kristofer Tonströms inkomst ut? Jo, 43-åringen hade, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 2 399 271 kronor under 2020, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå. 

Huruvida Tonströms inkomst ökat sedan han tillträdde som vd hos Clas Ohlson återstår helt enkelt att se.

VD
/