Nu svarar Magnus Hedberg på Filippa Karlssons kritik efter Lyxfällan.
Nu svarar Magnus Hedberg på Filippa Karlssons kritik efter Lyxfällan. - Foto: Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Magnus Hedberg slår tillbaka mot Lyxfällan-deltagarens kritik: “Bortskämda"

Magnus Hedbergs besök hos Filippa och James tog en oväntad vändning när Lyxfällan-kontraktet revs. I efterhand har Filippa riktat stark kritik mot produktionen. Nu ger programledaren sin version i en intervju med Nyheter24.


I den senaste säsongen av Lyxfällan åkte Magnus Hedberg hem till det unga paret Filippa Karlsson, 22, och James i Skellefteå. 

Paret behövde få in pengar snabbt. Magnus Hedberg föreslog då att Filippa skulle lämna tillbaka sin valp hon två veckor tidigare köpt för 18 000, och att James skulle sälja sin Chevrolet Impala för 65 000. 

När paret vägrade göra sig av med sina ögonstenar valde Magnus Hedberg att riva kontraktet. 

Vill du se hur det gick till när Magnus Hedberg rev kontraktet? Läs mer här!

Magnus Hedberg besökte Filippa och James i Skellefteå. Foto: Lyxfällan/TV3

Magnus Hedbergs svar på Filippas kritik – efter Lyxfällan

I efterhand har Filippa kastat en rejäl känga till produktionen, och i en intervju med Nyheter24 ger Magnus Hedberg nu sin version av händelsen. 

Här kan du läsa mer om Filippas hårda kritik mot Lyxfällan

– Det är väldigt naivt att tänka att man inte vill göra avkall på någonting i livet, men samtidigt få en helt ny ekonomisk situation. Det funkar inte så, inte ens på tv, säger Magnus Hedberg till Nyheter24. 

Därför rev Magnus Hedberg kontraktet i Lyxfällan: "Ingen idé"

James vägrade sälja sin bil, då han menade att han endast skulle köpa en ny, och Filippa hörde inte ens av sig till säljaren av valpen för att kolla av möjligheterna kring att lämna tillbaka den. Detta gjorde att Magnus Hedberg till slut fattade det nästintill historiska beslutet. 

Men hur gick egentligen tankarna bakom beslutet att riva Lyxfällan-kontraktet? 

– Varför ska jag hålla på att slå knut på mig själv, och teamet jobba järnet för att förbättra deras situation och göra en bestående förändring när de själva håller emot och inte vill? Då är det ingen idé att vi håller på att jobba här. Det var därför jag tog beslutet, förklarar Hedberg. 

Magnus Hedberg rev kontraktet. Foto: Lyxfällan/TV3

Magnus Hedberg om Filippas känga till Lyxfällan: "Hade inte hört något om det"

I en intervju med Nyheter24 har Filippa tidigare berättat hon att hon upplevde “brutna löften” från Lyxfällans sida. Enligt Filippa hade hon varit tydlig med att hon inte ville medverka om hon skulle behöva göra sig av med djuren.

– Jag hade sagt redan innan att jag vill inte gå vidare med min ansökan, och jag vill inte vara med, om ni ska sälja mina djur, sa Filippa till Nyheter24.

Den nya valpen hade kostat 18 000 kronor. Foto: Lyxfällan/TV3

Magnus Hedberg vill klargöra att det aldrig var på tal att sälja några andra av parets djur än just den nya valpen som hade köpts två veckor innan.

– Hon skrev ju trots allt på fullmakten utan att nämna ett knyst om det. Då förstår jag inte varför hon inte sa det då. Om det var så viktigt borde hon ju ha sagt det vid tillfället vi skrev på fullmakten, och det gjorde hon ju inte heller. 

Enligt Magnus Hedberg kände han inte till Filippas önskan om att inte sälja djuren innan programmet. 

– Det är möjligt att hon kan ha sagt det innan, men hon har inte sagt det till mig i alla fall. Jag har inte hört någonting om det innan, säger han. 

Magnus Hedberg om Lyxfällan-deltagarna: "Har varit bortskämda"

Avsnittet tog en oväntad vändning när Filippas familj gick in med en stor summa pengar, vilket gjorde att Magnus Hedberg kunde sätta upp en budget – trots att inget kontrakt fanns. 

Magnus satte upp en budget – trots avsaknaden av kontrakt. Foto: Lyxfällan/TV3

Magnus Hedberg berättar att han förstår att man som förälder vill hjälpa sina barn, men att det efter en viss gräns snarare stjälper än hjälper. Detta då ens handlande inte får några konsekvenser – vilket han menar är fallet för James och Filippa. 

– Man vill förstås inte som barn säga att man utnyttjar sina föräldrar. Men i det här fallet skulle jag säga att båda två uppenbarligen har varit ganska bortskämda, och att föräldrarna sett mellan fingrarna av olika skäl. 

Lyxfällan-programledaren förklarar vidare att han det är blandade känslor inför att Filippas familj gick in med pengar. 

– Filippa har ju inte lärt sig någonting på det här, tror jag, men som jag sa i programmet så skulle jag älska att bli motbevisad. 

– Jag hoppas att det kan ha väckt någon gnista i dem att de åtminstone vill visa mig lik förbannat att de kan klara sig ändå. Jag vill ju bara deras bästa, säger Magnus Hedberg till Nyheter24. 

/